Wonen zonder beperking

Tulpenhof 14

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Tulpenhof 11, 12 en 14, 15, 16 zijn nieuw gebouwde woningen op het terrein voor Beschermd Wonen van Daelzicht te Heel, apart of geschakeld. Sommige liggen in carrévormige hofjes.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer, keuken en terras.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De huizen zijn comfortabel en sfeervol ingericht en er wonen zes tot negen cliënten. Zij hebben elk een eigen kamer en delen de woonkamer en keuken. Sommigen cliënten hebben een eigen badkamer. De zorgbadkamers met extra faciliteiten worden gedeeld. De woningen zijn gelijkvloers en rolstoelafhankelijk.

Situering in wijk

De woning is gelegen op een beschermd terrein aan de rand van het dorp. Cliënten kunnen gebruik maken van diverse faciliteiten in de nabijheid van of op het terrein, zoals een zwembad, een manege waar je huifbed kunt rijden, een belevingsbos. Het centrum van het dorp ligt op loopafstand.
Er worden allerlei seizoensgebonden evenementen op het terrein georganiseerd, zoals kermis en motorrun.
Ook Carnaval kan uitbundig gevierd worden, maar voor al deze activiteiten geldt: alleen als de cliënt er zelf zin in heeft.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Psychische beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Het betreft een kleinschalige woongroep met 6 bewoners, waar zowel mannen als vrouwen woonachtig zijn. Er is een mogelijkheid in groepsverband activiteiten te ondernemen. Bewoners zijn redelijk zelfstandig in hun dagelijkse leven. Begeleiding is gericht op aansturen, herinneren en stimuleren met lichte ondersteuning bij complexere vaardigheden.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

1

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Ja, in de vorm van medicatie en afspraken met bewoner op individueel niveau.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.