Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Utrechtsestraat

Terug naar overzicht

In een herenhuis aan de rand van het centrum van Arnhem bevindt zich een woonlocatie die plaats biedt aan negen bewoners met een uiteenlopende zorgvraag.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

In een herenhuis aan de Utrechtsestraat zijn in 2019 een tiental studio's gerealiseerd. Hierin heb je je eigen slaap-woonkamer en keuken.

De sanitaire voorzieningen worden per etage/verdieping gedeeld. Er is een gemeenschappelijk woonkamer waar 5 dagen in de week gezamenlijk gekookt wordt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Gezamenlijke woonkamer, keuken, wasruimte.


Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Eigen studio.

Situering in wijk

Aan de rand van het centrum van Arnhem, nabij het centraal station.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

  • Ensõ biedt 24-uurs begeleid wonen binnen een open setting voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychiatrische stoornissen en daarmee samenhangende gedragsproblematiek.
  • Enso biedt begeleiding en ondersteuning op alle levensgebieden, waarbij het uitgangspunt is een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Voor elk begeleidingstraject worden er afspraken gemaakt en vastgelegd in het zorgplan.
  • De leeftijdsindicatie voor onze woonvormen zijn 18+, en voor mensen met een Wlz VG of GGZ indicatie vanuit het Zorgkantoor.

Aantal bewoners

9

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Onze visie is dat mensen met een (complexe) zorgvraag, voortkomend uit een (licht) verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening en/of onbegrepen gedrag, een eigen plaats in de samenleving hebben en zo zelfstandig mogelijk hun leven invullen. Onze zorg- en dienstverlening is erop gericht woon-, leef- en werkomstandigheden volgens hun keuze te organiseren. Aansporing vanuit onze professionals tot zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid met als uitgangspunt kijken naar de mogelijkheden van de bewoner.
Binnen Ensõ werken we met de methodiek zorg met compassie. Binnen deze werkwijze staat ‘de mens’ centraal. Gentle teaching vormt de basis en is hier het uitgangspunt voor mensgerichte zorg. ‘Mensgericht’ gaat over zorg naar de wensen van de bewoner.

We zien je en laten je voelen dat je gezien wordt om wie je bent.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.