Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Welkom bij Villa Zus! Wij zijn een kleinschalig wooninitiatief in Heijen en bieden plaats aan 8 bewoners met een verstandelijke beperking (minimaal VG4 indicatie). We gaan er graag op uit en vinden gezelligheid en een huiselijke sfeer erg belangrijk. De plek waarbij je mag zijn wie je bent.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Villa Zus bevindt zich in het oude schoolgebouw van Heijen. Los van het feit dat dit een prachtig en karakteristiek pand is met veel charme is het ook een heel praktisch pand. Zowel de individuele kamers als de gezamenlijke ruimtes bevinden zich op de begane grond.

Elke bewoner heeft een eigen woon-/slaapkamer met eigen toilet en wastafel.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het pand heeft een ruime keuken, die de mogelijkheid biedt om samen maaltijden te bereiden. De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Hier kan er met de groep samen gegeten worden en bovendien is er ook een ruime zithoek met tv.

Tot slot zijn er twee badkamers; waarvan één met ligbad. En aan de achterzijde van het pand is een ruime tuin met vrij uitzicht.

Het pand voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de gezondheidsinspectie.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De individuele kamers bevinden zich aan de voorzijde van het pand. Ze zijn ruim opgezet met voldoende daglicht en hoge plafonds. Er is ruimte voor een bed en een zithoek. Iedere kamer is voorzien van een eigen toilet en wastafel.

Situering in wijk

Het gebouw van Villa Zus staat aan de rand van Heijen. Heijen is een rustig en gemoedelijk dorp.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Villa Zus biedt een woongelegenheid aan maximaal 8 mensen met een verstandelijke beperking die zelfstandig willen wonen, maar hier ondersteuning bij nodig hebben.

Wij richten ons op mensen met minimaal een VG4 indicatie in de Wet Langdurige Zorg. De kalenderleeftijd is voor ons niet belangrijk. We vinden het veel belangrijker dat de groep onderling matcht en dat iedereen kan zijn wie hij is. Wel is het handig als de bewoners een WAJONG uitkering ontvangen en dit betekent dat ze minimaal 18 jaar oud zullen zijn. De zorg zal gefinancierd worden vanuit een persoons gebonden budget (PGB).

Wij trekken er graag op uit met onze bewoners. Verder ondernemen we ook binnen Villa Zus veel samen. Alle maaltijden vinden plaatst in groepsverband. Hiernaast is er ook individuele ruimte voor de bewoners mogelijk op hun eigen woon-/slaapkamer.

Bij Villa Zus staat de bewoner centraal. We luisteren naar zijn/haar wensen en behoeften. Om dit goed in kaart te brengen en vorm te geven vinden wij het belangrijk om nauw contact te hebben met de ouders of wettelijk vertegenwoordigers. Wij zullen hen continue blijven betrekken in de zorg voor onze bewoners.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij bieden begeleiding op maat, waarbij we rekening houden met het niveau van de bewoner. Voor ons is het van belang dat wij de bewoner niet overvragen, maar ook zeker niet zullen onderschatten. Wij zijn ervan overtuigd dat onze bewoners ontzettend veel mogelijkheden hebben en dat we deze tot uiting kunnen laten komen met de juiste begeleiding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.