Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Vincent van Gogh – Beschermd Wonen

Terug naar overzicht

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid is een organisatie voor specialistische ggz. Wij werken vanuit de overtuiging herstel is haalbaar. Herstel gaat namelijk niet alleen over beter worden, maar ook over (leren) leven met een beperking of kwetsbaarheid.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het appartement is gelegen in een flat en heeft een woon/eetkamer, slaapkamer, badkamer en een ruim balkon.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het Activiteitencentrum, naast de flat, zijn regelmatig inloopmomenten voor alle bewoners. En er worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd waarbij je van harte welkom bent. Eet je niet graag alleen? Dan is het mogelijk om bij ‘Het Eetpunt’ in het Activiteitencentrum (samen) de warme maaltijd te nuttigen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Jouw appartement heeft een woon/eetkamer, slaapkamer, badkamer en een ruim balkon. Voor de TV en internetaansluiting zorg je zelf. Het appartement is gemeubileerd, in overleg mag je je woning echter zo inrichten zodat jij je er thuis gaat voelen.

Situering in wijk

Het is een rustige en groene woonomgeving, in een wijk aan de rand van de locatie van onze zorginstelling. Supermarkt en bushalte zijn dichtbij, op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Psychiatrische beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Wij bieden een tijdelijke, veilige woonplek voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid en eventueel bijkomende psychosociale problemen. Waarbij meedoen aan het ‘gewone leven’ zoveel mogelijk centraal staat. Gewoon leven, gewone dingen doen, erbij horen, gewoon… maar nu soms nog (te) moeilijk. Daarom kijken we graag samen met jou naar wat je wel kunt en heel belangrijk: wat je wil leren. Onze begeleiding helpt je vervolgens graag op weg naar zoveel mogelijk zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Aantal bewoners

1

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Wij bieden je een stabiele woonomgeving, dagelijkse regelmaat en zinvolle dagbesteding. De begeleiding is 24-uur per dag in de nabijheid en ook oproepbaar. Afspraken met je begeleiding worden gepland. Maar, we zien elkaar ook ongepland omdat we graag op de hoogte blijven hoe het met je gaat. Wat betreft de dagbesteding zullen we samen op zoek gaan naar een passende daginvulling, rekening houdend met jouw mogelijkheden en wensen.

Jouw doelen en afspraken schrijven we op in een zorgleefplan. Een zorgleefplan is bedoeld voor mensen met een langdurende ondersteuningsvraag die hulp nodig hebben op meerdere levensgebieden. Vaak is dat een combinatie van psychische, sociale en praktische problemen

Doelen waar je aan kunt werken zijn bijvoorbeeld:
* Leren omgaan met je psychische kwetsbaarheid.
* Je goed (blijven) voelen.
* Medicatiebeheer en inname
* Onderhouden, herstellen en/of uitbreiden van sociale contacten.
* Dagelijkse structuur en een zinvolle daginvulling.
* Het huishouden op orde houden; boodschappen doen, koken en schoonmaken.
* Overzicht hebben en houden op je administratie en financiën.
* Het vinden van een geschikte woonplek voor de toekomst.

Mocht je tijdelijk hulp nodig hebben bij de lichamelijke verzorging, bijvoorbeeld door ziekte of een revalidatie, dan is dat ook mogelijk. Wanneer er naast onze begeleiding, behandeling nodig is werken we bijvoorbeeld samen met het FACT-team Venray of een andere behandelaar.

Je huisarts en eventuele andere hulpverleners heb je in de wijk, vaak in de nabijheid van waar je woont.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.