Wonen zonder beperking

Violenhof 8, 9 en 10

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Violenhof 8, 9 en 10 zijn nieuwe geschakelde woningen op het terrein voor beschermd wonen in Heel. De woningen zijn comfortabel uitgerust.
Men kan gebruik maken van een aangeplante, omheinde tuin waar het heerlijk vertoeven is.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer, open keuken en grote zorgbadkamer.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De woningen beschikken over een gemeenschappelijke woonkamer, open keuken en grote zorgbadkamer. De huizen zijn gelijkvloers en gedeeltelijk aangepast voor rolstoelgebruik.

Iedere woning heeft 6 zit-/slaapkamers die geheel naar eigen smaak in te richten zijn. Enkele kamers hebben de beschikking over een eigen badkamer. In de gezamenlijke zorgbadkamer is een hoog/laag bad en douchestoel. Een tillift is aanwezig.

Situering in wijk

De woningen zijn gelegen op een terrein voor beschermd wonen aan de rand van het dorp Heel. Cliënten kunnen gebruik maken van diverse faciliteiten in de nabijheid van of op het terrein, zoals een zwembad, een manege waar je huifbed kunt rijden, een belevingsbos. Het centrum van het dorp ligt op loopafstand.
Er worden allerlei seizoensgebonden evenementen op het terrein georganiseerd, zoals carnaval, kermis en motorrun.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De woningen bieden plaats aan 6 tot 9 bewoners in diverse leeftijden, die veelal dezelfde interesses delen. De ene woning is meer gericht op cliënten die intensieve begeleiding nodig hebben, de andere woning richt zich meer op gedragsregulering. Overdag zijn er mogelijkheden voor aangepaste dagbesteding op het terrein. Ook maken de bewoners gebruik van faciliteiten zoals het bewegingscentrum, zwembad en manege de Huif.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

1

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Als de bewoners thuis zijn, is er altijd begeleiding aanwezig. 's Nachts zorgt de nachtdienst voor een veilig gevoel. De bewoners hebben intensieve begeleiding nodig bij de persoonlijke verzorging en worden geholpen bij hun sociale vaardigheden. Uiteraard gaat de begeleiding uit van de mogelijkheden van de cliënt. Kan de bewoner het zelf? Dan stimuleren wij dit en zorgen dat deze vaardigheden niet verloren gaan.
Naast hun verstandelijke beperking kunnen hier ook cliënten wonen met bijkomende problematieken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.