Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De voorziening bestaat uit vijf woningen. Het gebouw heeft twee verdiepingen. Met op de begane grond en eerste verdieping ieder twee woningen en een woning op de tweede verdieping. Elke cliënt heeft de beschikking over een ruime zit-/slaapkamer. Per woning zijn er gemeenschappelijke woonkamers, keukens en badkamers. Aansluitend aan de woonkamers hebben de woningen ruimte terrassen danwel balkons. Deze locatie beschikt tevens een logeerplaats

Indeling gemeenschappelijk deel

op de begane grond komt een ontmoetingsruimte waar tevens een kookgelegenheid wordt gerealiseerd.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De locatie ligt in het oude centrum van Houtem

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

24

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Intensief

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen mensen met matig tot ernstige verstandelijke- en (ernstig) meervoudige beperkingen, die een duidelijke verpleegbehoefte hebben. Dit kan variëren van lichte tot intensieve verpleging. Er is ondersteuning nodig bij lichaamsverzorging, in en uit bed gaan en eten en drinken. Daarnaast neemt de begeleiding kleine persoonlijke verzorgingstaken over, zoals haren kammen, nagels knippen, tanden poetsen. Soms zijn er twee begeleiders nodig om te helpen. Er is voortdurend begeleiding aanwezig. Speciaal aandachtspunt is ondersteuning bij de communicatie. De cliënten krijgen (para)medische zorg vanuit de wijk of Pergamijn. De (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Zij helpen bij het omgaan met meervoudige beperkingen en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en verzorging. Er kan een gedragsdeskundige van Pergamijn betrokken worden bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. Deelname aan activiteiten buiten de deur is enkel met (individuele) begeleiding mogelijk. De begeleider brengt voor de cliënt structuur aan in het dagelijks leven en bij het onderhouden van sociale contacten. s Nachts kan een hulpvraag kenbaar gemaakt worden via een beluistersysteem. De aanwezige nachtdienst kan de cliënt dan bezoeken.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.