Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De voorziening heeft drie verdiepingen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich elk twee woningen. Iedere cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer. Woonkamers, keukens en badkamers zijn per woning voor gezamenlijk gebruik. Op de derde verdieping zijn twee appartementen met eigen zit-/slaapkamer en sanitair. Er is een ruime tuin aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Elke woongroep heeft een eigen gezamenlijke woonkamer. Elke woning heeft een of twee badkamers met even zoveel toiletten.

de woning heeft aan de achterkant en de zijkant een tuin en er is parkeergelegenheid op het terrein.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Het betreft een nieuwe wijk in aanbouw. Wij zijn de eerste bewoners en rond om ons heen wordt flink gebouwd. Ons huis ligt op ca. 1 km van het centrum van Sittard.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen mensen met matige tot ernstige verstandelijke beperkingen. Cliënten met gedragsproblematiek Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van gedragsproblematiek mogelijk in combinatie met psychiatrische problematiek. De begeleiding is onder andere gericht op veiligheid, het aanbrengen van structuur in de dagindeling, stimulering en ontwikkeling en op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van regie over het eigen leven. Bij sommige cliënten is er een grotere mate van sturing en toezicht nodig. Bij activiteiten buitenshuis en in de omgang met anderen hebben de cliënten toezicht en ondersteuning nodig, waarvan sommigen individueel. Overdag is er een begeleider in de buurt. De begeleider ondersteunt bij dagelijkse activiteiten. Af en toe worden deze activiteiten overgenomen door de begeleiding. Senioren met verpleegkundige vraag De verpleegkundige vraag kan variëren van lichte tot intensieve verpleging. Er is ondersteuning nodig bij lichaamsverzorging, in en uit bed gaan en eten en drinken. Daarnaast neemt de begeleiding kleine persoonlijke verzorgingstaken over, zoals haren kammen, nagels knippen, tanden poetsen. Er is voortdurend begeleiding aanwezig. Speciaal aandachtspunt is ondersteuning bij de communicatie. Deelname aan activiteiten buiten de deur is enkel met (individuele) begeleiding mogelijk. De begeleider brengt voor de cliënt structuur aan in het dagelijks leven en bij het onderhouden van sociale contacten. De cliënten krijgen (para)medische zorg vanuit de wijk of vanuit Pergamijn. Deze (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Zij helpen bij het omgaan met meervoudige beperkingen en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en verzorging. Er is een gedragsdeskundige van Pergamijn voor de meeste cliënten betrokken bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. 's Nachts kan een hulpvraag kenbaar gemaakt worden via een beluistersysteem. Tevens is er een begeleider aanwezig die gewekt kan worden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.