Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wikke Wonen

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Wikke Wonen ligt in Arnhem in de wijk Malburgen.

Woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Wikke Wonen ligt in Arnhem in de wijk Malburgen. Wikke Wonen 2 en 3 is onderdeel van woon- en dagbestedingscomplex. Op de begane grond is er dagbesteding voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en op de eerste verdieping wonen 13 bewoners met een ernstig meervoudige beperking.

Wikke Wonen 2 ligt op de tweede verdieping en biedt ruimte voor 6 bewoners met ieder een eigen studio en een gezamenlijke woonkamer. De studio is ingericht met een eigen badkamer en keukenblok waar je als bewoner zelf een koelkast kan aanschaffen. De woonkamer is ingericht met een gezamenlijke zithoek, eettafel en keuken. In de nacht gaan de keukenkastjes en koelkast van de gezamenlijke keuken op slot. De woonkamer is de centrale plek van de verdieping waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Bewoners eten meestal gezamenlijk en het eten wordt door de week gemaakt door onze kookdame of heer, in het weekend koken we zelf. Op Wikke Wonen 2 is er altijd begeleiding aanwezig op het moment dat je thuis bent. Overdag gaan alle bewoners naar dagbesteding en of werk.

Wikke Wonen 3 ligt op de derde verdieping en biedt ruimte voor 6 bewoners met ook ieder een eigen studio en een gezamenlijk inloopruimte. De inloopruimte wordt ook gebruikt als gezamenlijke eetkamer. Daarnaast is er ook een keuken waar een bewoner met ondersteuning van begeleiding kookt voor de groep. Op Wikke Wonen 3 is het de bedoeling dat je je begeleidingsvraag kan uitstellen. Bewoners kunnen ondersteuningsvragen stellen aan begeleiding door contact momenten met de begeleiding in te plannen. Er is niet op alle tijden begeleiding aanwezig maar kan je altijd een beroep doen op de begeleiding van Wikke Wonen 2. Indien afgesproken kan je aansluiten bij de groepsactiviteiten van Wikke Wonen 2.

Omschrijving

We werken op de Wikke wonen 2 en 3 ontwikkelingsgericht en vinden het onderhouden van verworven vaardigheden belangrijk. Daarom gaan we jaarlijks met jou (en eventueel je vertegenwoordigers en andere disciplines/behandelaren) in gesprek om jouw ondersteuningsplan te maken. In het plan komen doelen te staan waar jij en de begeleiding samen aan werken. Wij vinden eigen regie van de client belangrijk. Daarom werken we vanuit de methodiek daadkracht; dit helpt jou en begeleiding om elkaar beter te leren begrijpen. Hoe we dit doen is afhankelijk van wat jij nodig hebt en wat jou wensen zijn. Voor Wikke 2 geldt dat we bijvoorbeeld ondersteunen doormiddel van gesprekken en waar nodig met gebruik van pictogrammen en fotoverwijzers. Op de momenten dat jij thuis bent is er begeleiding aanwezig om afspraken met je te maken, je dag door te nemen en of samen met jou en andere bewoners activiteiten te ondernemen. We eten gezamenlijk in de woonkamer om half 6 waar we gezellig samen de dag met elkaar doornemen. Na het eten ruimen we samen af volgens corvee takenlijst. Daarna word er samen met je gekeken wat de plannen voor de rest van de avond zijn. Waar hulp nodig is ondersteunt begeleiding je hierbij. Om half 8 drinken we gezamenlijk koffie en in het weekend vervangen we de koffie door een drankje. Na 22.00 uur is er één begeleider op de groep, als zijnde slaapdienst. Daarnaast is altijd ‘s nachts een waakdienst aanwezig. In het weekend organiseren we gezamenlijke activiteiten binnen en buitenshuis bijvoorbeeld spelletjes, sporten of naar het winkelcentrum wandelen.

Bij Wikke 3 staat bevordering van zelfstandigheid centraal. Samen met jou kijken we wat je al kan en wat je nog wilt leren. Door middel van contactmomenten die jij met begeleiding inplant kijken we samen naar je begeleidingsvragen. Dit kan van alles zijn denk aan vragen rondom je zorgplan, eigen doelen, financiën, vrijetijdsbesteding, relaties etc. Doordeweeks ben je aan het werk en bij thuiskomst dan is er altijd iemand aanwezig maar verwachten we dat je los van de contact en eetmomenten je eigen invulling geeft aan de avond. De begeleiding kan je natuurlijk altijd helpen wanneer je ondersteuning nodig hebt. Om half 6 is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Tijdens het avondeten sluit ook de begeleiding aan. Vanaf 19.00 uur kun je contactmomenten inplannen en om 19.30 uur is er in de inloop de mogelijkheid om samen koffie en thee te drinken. In het weekend kun je ook overdag contactmomenten inplannen. In het weekend is het meestal wat rustiger op de groep omdat meerdere bewoners dan ergens op bezoek gaan of gaan logeren.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.