Wonen zonder beperking

Wonen met visuele en licht verstandelijke beperking bij Visio Het Vooronder in Huizen

Terug naar overzicht

Op woonlocatie Het Vooronder wonen cliënten met een visuele en verstandelijke beperking. Cliënten van het Vooronder hebben behoefte aan individueel wonen met vaste begeleidingsmomenten in de week. De begeleiding gericht op behoud en uitbreiding van vaardigheden.

Woning

Soort woning

Appartement, Groepswoning

Omschrijving

De woning is aangepast aan de doelgroep. Er zijn 21 woningen waarvan 12 appartementen (2x6) in groepsverband en de overige in zelfstandige woonunits.


Cliënten van het Vooronder hebben behoefte aan individueel wonen met vaste begeleidingsmomenten in de week. Zij kunnen met hun hulpvragen terecht op een vast moment. In geval van calamiteiten kunnen ze contact opnemen met de begeleiding.

Indeling gemeenschappelijk deel

2 groepsruimtes

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ruimte woonunit met zicht op de groene binnenplaats.


Eigen badkamer

Situering in wijk

In een woonwijk

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Op woonlocatie Het Vooronder wonen cliënten met een visuele en verstandelijke beperking. De Vooronder appartementen zijn eventueel ook geschikt voor visueel en verstandelijk beperkte stellen. In de toekomst zal de focus meer liggen op de instroom van jongvolwassenen.

Aantal bewoners

21

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Bij Het Vooronder is de begeleiding gericht op behoud en uitbreiding van vaardigheden. We bieden begeleiding en sturing op het gebied van sociale ondersteuning, persoonlijke verzorging, participatie in de maatschappij, organisatie bij het huishouden en het samen zoeken naar mogelijkheden bij het oplossen van problemen. De begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht geboden. Er is 24-uurs begeleiding een wakkere nachtdienst is aanwezig.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.