Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-De Poorten

Terug naar overzicht

Sinds oktober 2007 wonen in de mooi verbouwde woonlocatie De Poorten in Geleen mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen heeft een eigen appartement. Elk appartement heeft een slaapkamer en zit-/woongedeelte met kitchenette, een badkamer en een bergruimte met wasmachineaansluiting.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Binnen De Poorten beschikt iedere cliënt over een eigen appartement met een grote woonkamer, keuken, slaapkamer, bergruimte en een ruime badkamer met toilet. Binnen de appartementen zijn aansluitingen gecreëerd zodat mensen zelfstandig kunnen wassen en/of koken. Je kunt er ook voor kiezen om je kleren te laten wassen of gebruik te maken van de aangeboden maaltijden. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om in de gezamenlijke huiskamer te eten of tv te kijken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een centrale keuken, een gezamenlijke huiskamer en een fietsenstalling.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement is voorzien van een slaapkamer en zit-/woongedeelte met kitchenette, een badkamer en een bergruimte met wasmachineaansluiting.

Situering in wijk

In de wijk Haeselderveld, tegen oud Geleen aan.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen De Poorten wonen volwassen cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. De ondersteuning is vooral gericht op het vergroten van de zelfstandigheid, met name op sociaal gebied. Hiernaast wordt ondersteuning geboden in dagelijks voorkomende situaties zoals bijvoorbeeld hulp bij financiën, planning van afspraken en invulling van vrije tijd.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Binnen De Poorten is in de ochtend, avond en in het weekend begeleiding aanwezig. Daarnaast kan men terug vallen op de begeleiding van een nevenlocatie.
Ondersteuning is met name gericht op het vergroten van de zelfstandigheid, voornamelijk op sociaal gebied en persoonlijke verzorging. Denk hierbij aan ondersteuning bij dagelijks voorkomende zaken op het gebied van financiën, planning en vrije tijd.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.