Wonen zonder beperking

WBC Herten, Groene Kruisstraat

Terug naar overzicht

Woonlocatie met inpandige appartementen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De appartementen zijn gelegen midden in een woonwijk, boven een aantal winkels. Er zijn 2 woonlagen, deze zijn per trap en per ligt bereikbaar. De appartementen zijn ruim en worden elk bewoond door 2 cliënten.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het appartement wordt de badkamer en toilet gedeeld. In sommige appartementen wordt ook de huiskamer gedeeld. Dit ligt aan de indeling van het appartement.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elk appartement is voorzien van 2 slaapkamers. Deze zijn ruim genoeg voor een eigen zit-/woongedeelte, waardoor elke bewoner voldoende privacy heeft. Daarnaast is er afhankelijk van de indeling een gezamenlijk zit-/woongedeelte met kitchenette, een badkamer en toilet, een balkon en een bergruimte met wasmachineaansluiting. Ieder appartement heeft op de begane grond nog een kleine inpandige berging.

Situering in wijk

De locatie ligt in Herten (grenzend aan Roermond). In de direct woonomgeving zijn winkels te vinden, is er een sportschool en openbaar vervoer. Huisarts en apotheek zijn te voet en per fiets goed bereikbaar. Herten heeft de sfeer van een dorp, straalt gezelligheid en de saamhorigheid uit. De stad Roermond ligt vlakbij.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

De doelgroep is divers, van mensen die cognitief functioneren op een matig verstandelijk beperkt niveau, tot mensen die functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau. Ook de leeftijden van de huidige cliënten is divers (18+). Van jong volwassenen met een dagprogramma waar uitdaging in zit, tot ouderen die rustig genieten van hun oude dag.

Aantal bewoners

25

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Op de momenten dat de bewoners thuis zijn is er begeleiding aanwezig. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en kan voor iedere bewoner verschillend zijn. De individuele mogelijkheden van de bewoner staan hierbij voorop.
Tijdens de nacht is er een slaapdienst waar de bewoners een beroep op kunnen doen als dat nodig is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.