Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Herten

Terug naar overzicht

Woonlocatie met inpandige appartementen, gelegen midden in het centrum van Herten. Op deze locatie is het ook mogelijk om te logeren! Dit kan met een WLZ indicatie, zowel op basis van zorg in natura als PGB. De zorgbemiddelaar van Daelzicht kan u hierover informeren.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De appartementen zijn gelegen midden in een woonwijk, boven een aantal winkels. Er zijn 2 woonlagen, deze zijn per trap en per lift bereikbaar. De appartementen zijn ruim en worden elk bewoond door 2 cliënten.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het appartement wordt de badkamer en toilet gedeeld. In sommige appartementen wordt ook de huiskamer gedeeld, dit is afhankelijk van de indeling van het appartement. Op iedere verdieping is een gezamenlijke groepsruimte aanwezig. Bewoners kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken maar ook activiteiten doen. Daarnaast kan men hier uiteraard ook terecht voor een kopje koffie of een praatje met begeleiding en andere bewoners.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elk appartement heeft een aantal slaapkamers. Deze zijn ruim genoeg om een eigen woon- en slaapgedeelte te creëren, waardoor elke bewoner voldoende privacy heeft. Daarnaast is er afhankelijk van de indeling een gezamenlijke zit-/woongedeelte met keukenblok, een badkamer en toilet, een balkon en een bergruimte met wasmachineaansluiting. Ieder appartement heeft op de begane grond nog een kleine inpandige berging.

Situering in wijk

De locatie ligt in Herten (grenzend aan Roermond). In de directe woonomgeving zijn er winkels, horeca, een sportschool te vinden en is er voldoende openbaar vervoer. Huisarts, apotheek en tandarts zijn te voet en per fiets goed bereikbaar. Herten heeft de sfeer van een dorp, straalt gezelligheid en saamhorigheid uit.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De doelgroep is divers, van mensen die cognitief functioneren op een matig verstandelijk beperkt niveau, tot mensen die functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau. Ook de leeftijden van de huidige cliënten is divers (18+). Van jong volwassenen met een dagprogramma waar uitdaging in zit (waaronder ook betaald werk), tot ouderen die rustig genieten van hun oude dag.

Je logeert op een, mooi ingerichte, logeerkamer en maakt gebruik van een gedeelde badkamer. In de gemeenschappelijke huiskamer ontmoet je andere bewoners, eet je met elkaar of drink je een kopje koffie. Onze begeleiders ondersteunen jou. Zij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Je kunt ze alles vragen en zijn er voor jou.

Aantal bewoners

25

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Op de momenten dat de bewoners thuis zijn is er begeleiding aanwezig. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en kan voor iedere bewoner verschillend zijn. De individuele mogelijkheden van de bewoner staan hierbij voorop.
Tijdens de nacht is er een slaapdienst waar de bewoners een beroep op kunnen doen als dat nodig is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.