Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Hoofdstraat

Terug naar overzicht

Woonlocatie met inpandige appartementen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

WBC Maasbracht is een appartementencomplex met 12 individuele appartementen en een gemeenschappelijke leef/eetruimte.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een leefruimte en keukengedeelte waar cliënten gezamenlijk kunnen eten indien ze dit willen. We gaan uit van de individuele behoefte van de cliënt.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement is voorzien van een slaapkamer en zit-/woongedeelte met kitchenette en badkamer.

Situering in wijk

Het wooncomplex ligt op 100 m. van het centrum van Maasbracht. Het centrum is voorzien van diverse winkels en openbaar vervoer is vlakbij.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Mensen die overdag naar hun werk of de dagbesteding gaan. Dit kunnen jongvolwassenen en volwassenen zijn die zich nog volop ontwikkelen, maar ook mensen die rustig willen genieten van hun oude dag.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners zijn redelijk zelfstandig en krijgen begeleiding waar nodig. De bewoners worden ondersteund vanuit de visie op ‘support’. Support betekent letterlijk 'ondersteuning'. Werken vanuit deze visie betekent werken met als uitgangspunt dat mensen met een verstandelijke beperking, net als ieder ander, recht hebben op een volwaardig bestaan en dat zij hierin de ondersteuning horen te krijgen die zij daarbij nodig hebben. De driehoek cliënt – familie – professional is hierbij van groot belang. Samen zorgen we ervoor dat de bewoners hun plek in de samenleving vinden.

Er is overdag, vooral ‘s morgens en ’s avonds begeleiding aanwezig. ‘s Nachts is er op afstand een wakende slaapdienst in WBC de Boegstraat en kan een beroep gedaan worden op de nachtdienst van Daelzicht.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.