Wonen zonder beperking

Wonen Hoofdstraat Maasbracht

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De architect heeft een gebouw ontworpen dat goed past in het straatbeeld en herinnert aan het pand dat op deze plek heeft gestaan. Het oude pand had historische waarde voor de buurt maar verkeerde in zo’n slechte staat dat het moest worden gesloopt. Daelzicht heeft dit project samen met Wonen Limburg gerealiseerd.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het gebouw een woonkamer, waar gezellig samen gekookt en gegeten kan worden. De bewoners hebben veel privacy maar kunnen elkaar opzoeken als ze het leuk vinden om samen iets te doen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Midden in het centrum van Maasbracht, aan de Hoofdstraat heeft Daelzicht een appartementencomplex voor 12 cliënten gebouwd. Elke cliënt krijgt hier een eigen appartement met zit/slaapkamer, sanitaire ruimte en keukentje.

Situering in wijk

Het wooncomplex ligt in het centrum van Maasbracht. Winkels, bank en gemeentehuis liggen om de hoek. Ook dokter, tandarts en apotheek zijn te voet bereikbaar.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Mensen die overdag naar hun werk of de dagbesteding gaan. Dit kunnen jongvolwassenen en volwassenen zijn die zich nog volop ontwikkelen, maar ook mensen die rustig willen genieten van hun oude dag. Sommige bewoners hebben voorheen in de Boegstraat in Maasbracht gewoond en zijn nu verhuisd naar deze appartementen.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De bewoners zijn redelijk zelfstandig en krijgen begeleiding waar nodig. De bewoners worden ondersteund vanuit de visie op ‘support’. Support betekent letterlijk 'ondersteuning'. Werken vanuit deze visie betekent werken met als uitgangspunt dat mensen met een verstandelijke beperking, net als ieder ander, recht hebben op een volwaardig bestaan en dat zij hierin de ondersteuning horen te krijgen die zij daarbij nodig hebben. De driehoek cliënt – familie – professional is hierbij van groot belang. Samen zorgen we ervoor dat de bewoners hun plek in de samenleving vinden.

Er is overdag, vooral ‘s morgens en ’s avonds begeleiding aanwezig. ‘s Nachts is er op afstand een wakende slaapdienst in WBC de Boegstraat en kan een beroep gedaan worden op de nachtdienst van Daelzicht.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.