Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Brauningerstraat

Terug naar overzicht

Een gezellig woonlocatie met 12 inpandige appartementen, een grote gezamenlijk woonkamer met keuken en achtertuin.

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Midden in de rustige nieuwbouwwijk Hoogveld ligt dit wooncomplex voor 12 bewoners. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement met woonkamer met keukenblok, slaapkamer, douche en wc. Er is een gezamenlijke woonkamer en een grote keuken, waar bewoners elkaar ontmoeten en kunnen deelnemen aan groepsactiviteiten. Aan de achterkant van de woning is een ruim beklinkerd terras waar de bewoners in de zomer lekker buiten kunnen zitten en genieten.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke woonkamer en een grote keuken, waar bewoners elkaar ontmoeten en kunnen deelnemen aan groepsactiviteiten. Aan de achterkant is een ruim beklinkerd terras.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewoners hebben allemaal een eigen appartement met woon- en slaapgedeelte en keukenblok voorzien van 2 kookpitten, badkamer met wastafel, douche en wc.

Situering in wijk

Midden in de woonwijk Hoogveld. Op 10 minuten loopafstand ligt een klein winkelcentrum. Het centrum van Sittard is op loopafstand bereikbaar. Trein- en busstation tevens op loopafstand te bereiken.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De doelgroep bestaat uit bewoners die cognitief functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau zonder gedragsproblematiek. De leeftijden van de bewoners verschillen (18+). Binnen deze locatie wordt een behoorlijke mate van zelfstandigheid van de bewoners verwacht. De dagbesteding bestaat uit betaald werk / sociale werkvoorziening, dan wel het deelnemen aan dagbesteding.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding en ondersteuning wordt afgestemd op de zorgvraag en kan voor iedereen verschillend zijn. Ondersteuning uit zich voornamelijk in het stimuleren en begeleiden in het vergroten en/of behouden van zelfstandigheid. We vinden het belangrijk iedereen maximale ontwikkelingskansen te bieden. Vanuit een veilige basis leer je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en krijg je ondersteuning bij het maken van je keuzes. We proberen samen je netwerk te vergroten en je plek in de samenleving vorm te geven.
De begeleiding is op doordeweekse dagen aanwezig van 15.00 tot 22.00 uur. In het weekend van 15.00 tot 21.30 uur. Er is geen slaapdienst aanwezig. In de nacht is er een telefonisch achterwacht die bij calamiteiten naar de locatie kan komen. Je moet dus behoorlijk zelfredzaam zijn om hier te kunnen wonen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.