Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-In de Mehre

Terug naar overzicht

Woonlocatie in de wijk met 16 appartementen een een gezamenlijke gezellige tuin. Het is ook mogelijk om binnen deze woonvorm te logeren. Dit kan met een WLZ indicatie, zowel op basis van zorg in natura als PGB. De zorgbemiddelaar van Daelzicht kan u hierover informeren.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Appartement

Omschrijving

1 groot pand met daarin 16 appartementen voorzien van eigen badkamer. In het pand bevinden zich ook een aantal gezamenlijke ruimtes zoals woonkamer, keuken, wasruimte. Tevens is er 1 appartement gereserveerd voor de slaapdienst. Er is dus elke nacht begeleiding aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond is een gezamenlijke eetruimte en woonkamer. Er is een royaal terras met tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement is voorzien van een zit-/woongedeelte met kitchenette (zonder kookplaat) en een eigen badkamer met toilet.

Situering in wijk

Woonlocatie in de Mehre ligt in een nieuwbouwwijk in Susteren. Winkels en restaurants liggen op loopafstand. De bushalte is ook op loopafstand en goed te bereiken.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

De doelgroep is divers, van mensen die cognitief functioneren op een matig verstandelijk beperkt niveau met verzorging, tot mensen die functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau. Ook de leeftijden van de huidige cliënten zijn divers (18+). De dagbesteding bestaat uit het bezoeken van een dagbestedingsplak of betaald werk / sociale werkvoorziening.

Aantal bewoners

15

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Als de bewoners thuis zijn is er altijd begeleiding aanwezig, er is 24-uurs zorg. Dit houdt in dat er 's nachts ook begeleiding aanwezig is. De nachtdienst gaat gewoon naar bed en kan wakker gemaakt worden bij calamiteiten. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en kan voor iedereen verschillend zijn. De nadruk ligt op het stimuleren van de bewoners. We vinden het belangrijk iedereen maximale ontwikkelingskansen te bieden. Vanuit een veilige basis leer je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en krijg je ondersteuning bij het maken van je keuzes. We proberen samen je netwerk te vergroten en je plek in de samenleving vorm te geven.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.