Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Leyenbroekerweg

Terug naar overzicht

Individueel wonen binnen een 24-uurs setting voor mensen met een licht verstandelijke beperking en aanverwante problematieken.

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Een oud monumentaal pand met daarin 14 appartementen en 2 studio’s verdeeld over 3 verdiepingen. Ieder appartement/studio heeft een oppervlakte tussen de 40 en 45 m², met daarin een eigen keukenblok, zitkamer, slaapkamer (m.u.v. de studio’s), badkamer en berging.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de benedenverdieping ligt een grote gezellige keuken waar wordt gekookt en samen gegeten. Er is een prachtige tuin waar iedereen ’s zomers lekker buiten kan zitten en fietsen en scooters gestald kunnen worden. Er wordt op vaste momenten begeleiding geboden in de gemeenschappelijke ruimtes.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ieder appartement/studio heeft een eigen keukenblok, zitkamer, slaapkamer (m.u.v. de studio’s), badkamer en berging met een aansluiting voor een wasmachine-aansluiting.

Situering in wijk

Het gebouw ligt nabij het stadspark. Het centrum van Sittard is te voet of per fiets bereikbaar. Er is een bushalte voor de deur. Dus: dichtbij het centrum, maar toch in een rustige omgeving.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychiatrische beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Er wonen 16 cliënten met een licht verstandelijke beperking. Soms in combinatie met psychische- en gedragsproblemen. De ondersteuning is gericht op (pedagogische) begeleiding.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De ondersteuning is voornamelijk gericht op begeleiding van cliënten. Ze hebben ondersteuning nodig bij het reguleren van emoties, sociale contacten, werk of dagbesteding, huishouden, vrijetijdsbesteding en groeien in zelfstandigheid.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.