Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Individueel Wonen Sittard-Geleen

Terug naar overzicht
Logo Kracht in Zorg

In Sittard-Geleen hebben we verschillende appartementen/studio's voor mensen die op basis van een individueel traject begeleiding krijgen vanuit Kracht in Zorg. Informeer bij 1 van onze intakers voor alle mogelijkheden.

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Elk appartement of studio is verschillend. Informeer bij onze intakers naar de mogelijkheden.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn geen gemeenschappelijke faciliteiten. Het betreft losse appartementen en studio's.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Beschermd wonen / WMO / WLZ: Voor iedereen die niet (meer) zelfstandig kan wonen vanwege psychische en/of psychosociale problematiek, bieden we beschermd wonen. Bij Kracht in Zorg is beschermd wonen individueel georiënteerd, doordat we een woning in de wijk zoeken, die bij de cliënt past. Cliënten worden intensief ondersteund in de dagelijkse activiteiten. We zorgen samen met de cliënt voor een stabiele omgeving, dagelijkse regelmaat en een zinvolle dagbesteding. Door goed aan te sluiten en af te stemmen bij de cliënt, onderzoeken we waar de cliënt eigen regie kan voeren en waar hij ondersteuning nodig heeft. Jeugd Verblijf Zelstandig: Voor de jeugdige, die niet meer thuis kan blijven wonen, bieden we een woonplek en begeleiding. Ofwel plaatsen we de jeugdige in een woning, die in ons eigen beheer is, dan wel zoeken we mee naar een andere geschikte woonplek. De begeleiders gaan naast de jeugdige staan, kijken wat de jeugdige wel zelfstandig kan oppakken en waarbij de jeugdige nog ondersteuning nodig heeft. Alle praktische zaken, die hierbij komen kijken, worden pragmatisch opgepakt, waarbij gedacht kan worden aan administratie, opleiding, sociale contacten e.d.

Aantal bewoners

11

Open plaatsen

wisselend (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding werkt vanuit de presentie benadering. Samen met de cliënt wordt gekeken wat de hulpvragen zijn en van daaruit wordt er een begeleidingsplan opgesteld. Er is 24//7 bereikbaarheid.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.