Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Steenbakkerstraat

Terug naar overzicht

Wonen Steenbakkerstraat is een multifunctioneel gebouw in het Ringovenpark nabij de oude steenfabriek Ringoven. Woonlocatie met 2 gezamenlijke ruimtes en 22 inpandige appartementen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Wonen Steenbakkerstraat is een multifunctioneel gebouw in het Ringovenpark nabij de oude steenfabriek Ringoven. In het gebouw wonen 22 cliënten van Daelzicht. De bewoners hebben een eigen appartement en kunnen elkaar ontmoeten in gezamenlijke huiskamers. Daelzicht biedt in De Groenling ook dagbesteding aan oudere mensen met een beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

2 gezamenlijke woonkamers, 2 gezamenlijke dakterrassen en 1 balkon

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elk appartement is voorzien van een slaapkamer en zit-/woongedeelte met kitchenette, een badkamer en een bergruimte met wasmachineaansluiting.

Situering in wijk

In Ringovenpark zijn al meer mooie woonprojecten gerealiseerd. Zo wonen er cliënten van Daelzicht in de Parkresidentie en in het aangrenzende Laatberghof. Ook zit sinds december 2012 Daelzicht Atelier Oet de Verf in de gerestaureerde Ringoven. De gemeente Peel en Maas biedt met Ringovenpark een aantrekkelijk gebied om in te wonen, te werken en te genieten. Een aangename verrijking van het dorpsleven, waar nog aandacht is voor de kleine dingen. Panningen heeft een gezellig centrum met veel voorzieningen. Je kunt dus ook gezellig shoppen, naar de bioscoop, de speeltuin of een wandeling maken. De huisarts en apotheek liggen op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

• Etage 2/3: LVB’ers, vrij zelfstandig en werkend naar eigen regie en eigen doelen. Gedeelte zal de stappen willen en kunnen maken naar ambulant. • Etage 4: Meer nabijheid wenselijk. Wat ouder wordende cliënt die meer verzorging met momenten ook nodig heeft.

Aantal bewoners

22

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Met de begeleiding kun je afspreken, waar je hulp bij nodig hebt. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en kan dus voor iedereen verschillend zijn. De visie van support is leidend bij de ondersteuning. We gaan zoveel mogelijk uit van de kracht van de bewoner. De bewoners leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen en krijgen ondersteuning bij het maken van hun eigen keuzes. Je kunt hier ook anderen bij betrekken, bijvoorbeeld ouders, familie of vrienden.
Overdag gaan de bewoners naar hun werk, als zij in de namiddag thuiskomen is er begeleiding aanwezig die helpt met koken en bij andere vragen.
Bij deze vorm van begeleid wonen in de wijk ondersteunt Daelzicht de bewoners bij het uitbreiden van hun sociale netwerk. Hobby’s, sport, misschien wel vrijwilligerswerk en meedoen met activiteiten in de wijk. Contacten zijn erg waardevol en kunnen uitgroeien tot vriendschappen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.