Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Wonen in de Wijk-Sterrekroos

Terug naar overzicht

Een woonvorm met 26 appartementen met per verdieping een algemene woonkamer. Het is ook mogelijk om binnen deze woonvorm te logeren. Dit kan met een WLZ indicatie, zowel op basis van zorg in natura als PGB. De zorgbemiddelaar van Daelzicht kan u hierover informeren.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Wooncomplex bestaande uit 3 verdiepingen met 26 inpandige appartementen met eigen sanitair (douche, toilet, wastafel).

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere verdieping beschikt over een algemene woonkamer met keuken. 1 centrale grote keuken. 1 zorgbadkamer voor algemeen gebruik.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elk appartement van de 3e verdieping is voorzien van een slaapkamer en een zit-/woongedeelte met keukenblok en een douche/toilet. Appartementen van verdieping 1 en 2 hebben een woon-/slaapkamer met keukenblok, douche/toilet.

Situering in wijk

WBC Sterrekroos ligt in het vernieuwde woongebied Molenbeek-West. In deze groene woonwijk is het heerlijk rustig wonen. Het centrum van Sittard ligt op ongeveer een kwartier lopen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Er wonen cliënten met een matige tot licht verstandelijke beperking. De ondersteuning is gericht op (pedagogische) begeleiding en verzorging. Cliënten variëren in leeftijd, cognitief niveau en mate van zelfstandig functioneren.

Aantal bewoners

26

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Cliënten variëren in niveau van functioneren. Waar bij de ene cliënt het accent ligt op verzorging, ligt het accent bij de andere cliënt op begeleiding. Soms is er ook sprake van verzorging, controle of overname van de ADL. Andere cliënten zijn zelfstandiger en krijgen begeleiding op afstand. De begeleiding is altijd op maat van de cliënt. De woning is geschikt om de ouder wordende cliënt te begeleiden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.