Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Care+ | Wonen Venlo appartementen

Terug naar overzicht

Ons appartementencomplex in Venlo biedt ruimte voor zes mensen met een WLZ-indicatie die, onder begeleiding, zelfstandig willen wonen. Iedereen die hier woont heeft een eigen slaapkamer, woonkamer, badkamer en keuken. Begeleiding zet vooral in op het opbouwen van een zelfstandig bestaan.

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Onze woonstudio's in Venlo zijn gelegen in een doorgaande straat en biedt ruimte aan 6 bewoners. De bewoners leven zelfstandig in een eigen ruime studio. De huurprijs van de studio ligt onder de huurtoeslag grens.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op de begane grond is het kantoor van begeleiding gesitueerd. De studio's zijn allemaal verbonden door middel van een portiek. Hiernaast is er een gezamenlijke tuin en garage.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De studio’s hebben ieder een eigen slaapkamer, keuken, woonkamer en badkamer. Twee studio's bevinden zich op de begane grond. De overige vier zijn met de trap te bereiken.

Situering in wijk

Deze locatie ligt op loopafstand van het centrum van Venlo in een doorgaande straat.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Deze locatie is voor bewoners met een GGZ 1, 2 of 3 en VG 3, 4 of 6. Bewoners hebben basis vaardigheden op gebied van ADL of kunnen deze zelfstandig uitvoeren met ondersteuning van begeleiding. Bewoners hebben ieder een eigen studio die ze met ondersteuning van begeleiding onderhouden.

Binnen deze locatie wordt er toegewerkt naar zelfstandigheid. Na 22:00 uur is hier geen begeleiding aanwezig. Wel staat de locatie nauw in contact met de dichtstbijzijnde locatie Gerard Douwstraat waardoor medewerkers binnen 15 minuten aanwezig kunnen zijn indien nodig.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Onze manier van werken


Bij Care+ bieden we begeleiding vanuit de principes van Positieve Gezondheid. Hierbij ligt het accent juist op datgene dat goed gaat; op de mensen zelf, hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Wanneer een bewoner geen dag invulling heeft, kan er gebruik worden gemaakt van onze eigen dagbesteding. Hier ligt de focus op het ontwikkelen van persoonlijke talenten.


Begeleiding binnen onze woonstudio's in Venlo


Bewoners oefenen op deze locatie met meer zelfstandigheid. Om deze reden is er geen 24 uurs aanwezigheid van begeleiding. Bewoners krijgen geplande en ongeplande zorg. Begeleiding is overdag op vaste tijdstippen aanwezig in de woning. Na 22:00 uur is er geen begeleiding aanwezig. Wel kunnen de bewoners van deze locatie altijd contact opnemen met onze 24-uurs woonlocatie in Venlo. Op deze manier kan er altijd binnen 15 minuten ondersteuning worden gegeven.


Punten waar wij ons binnen deze woning voornamelijk op focussen zijn gedragsregulatie en ondersteuning bij het omgaan met buren. Hierbuiten kijken we met iedere bewoner persoonlijk waar hij/ zij/ het behoefte naar heeft binnen de verschillende leefgebieden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.