Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Buitenveld

Terug naar overzicht

Woonvorm Buitenveld in Arnhem biedt plaats aan ongeveer 35 bewoners van wie de meesten tussen de 25 en 35 jaar oud zijn. Zij hebben een vorm van autisme of zijn door een andere beperking (NAH, ADHD, hechtingsstoornis) gebaat bij een autismevriendelijke benadering.

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Buitenveld bestaat uit vier wooncomplexen: twee bevinden zich op de Bergamotte, één op de Meikers en één op de Thaliastraat. Blok 1 van de Bergamotte heeft dag en nacht begeleiding. Bewoners van Blok 2 en de andere huizen hebben de (fysieke) nabijheid van begeleiding wat minder nodig.

Indeling gemeenschappelijk deel

In Blok 1 van de Bergamotte bevinden zich de begeleiderspost en de inloop. De eengezinswoningen zijn opgesplitst in twee geheel zelfstandige wooneenheden. Bewoners die op de begane grond wonen, hebben een tuintje. Bewoners die op de eerste verdieping wonen, hebben ook de tweede verdieping tot hun beschikking. De woningen op de Meikers zijn hetzelfde ingedeeld als die van de Bergamotte. Alle bewoners hebben hun eigen voordeur en brievenbus. De moderne zelfstandige appartementen op de Thaliastraat zijn ruim van opzet. Hier wonen de bewoners op de benedenverdieping.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De woningen van woonvorm Buitenveld liggen verspreid over de wijk Schuytgraaf. Deze moderne en kindvriendelijke wijk biedt een rustige omgeving voor de bewoners. De wooncomplexen op de Bergamotte en de Meikers liggen westelijk van het centrum van de wijk. Net waar de wijk Schuytgraaf grenst aan de wijk Arnhem-Zuid liggen de appartementen van de Thaliastraat. Door de ligging dichtbij treinstation Arnhem-Zuid is de bereikbaarheid van deze appartementen uitstekend.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

Woonvorm Buitenveld in Arnhem biedt plaats aan ongeveer 35 bewoners van wie de meesten tussen de 25 en 35 jaar oud zijn. Zij hebben een vorm van autisme of zijn door een andere beperking (NAH, ADHD, hechtingsstoornis) gebaat bij een autismevriendelijke benadering. De meeste bewoners hebben een licht verstandelijke beperking, maar er wonen ook een aantal normaal begaafde mensen met autisme.

Aantal bewoners

35

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Hoewel alle bewoners dag en nacht begeleiding ontvangen, verschilt de afstand tot de begeleiderspost. De bewoners van Blok 2 van de Bergamotte en de bewoners van de Meikers en de Thaliastraat hebben de nabijheid van begeleiding wat minder nodig dan de bewoners van Blok 1. Wel hebben zij vrijwel dagelijks contact met de begeleiders.
De begeleiding van Buitenveld beweegt mee met de ondersteuningsvraag van de bewoners. Die vragen verschillen van bewoner tot bewoner en lopen uiteen van ‘Help je mee met koken?’ en ‘Ga je mee naar de dokter?’ tot ‘Hoe maak ik nieuwe vrienden?’. Naast ondersteuning aan de bewoners van Buitenveld, biedt de begeleiding ambulante ondersteuning aan een zelfstandig wonende cliënt in de wijk Elsterveld en een cliënt in Elst.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.