Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Elsterveld

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Alledaags geluk ontstaat als je dingen doet die bij je passen en waarbij je jouw talenten kunt gebruiken. Ook is het belangrijk dat je op plekken komt waar je je fijn voelt en omringd bent door mensen die belangrijk voor jou zijn.  

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Elsterveld is centraal gelegen en gevestigd op de tweede verdieping van een multifunctioneel gebouw in de moderne woonwijk “de Aam” vlakbij het centrum van Elst (Gelderland). Naast de locatie bevindt zich een supermarkt. Ook is er een nabijgelegen bushalte en station.

Kamerbewoning: - Bevindt zich op de tweede verdieping van het appartementencomplex - Lift en trap - Eigen compacte studio met badkamer (toilet, douche) en keukenblok (koelkast en bv. waterkoker/koffiezetapparaat). - Mogelijkheid aansluiting woonkamer

- Diverse mogelijkheden tot (samen) koken en gezamenlijk eten (één algemene keuken en twee kleinere kookvoorzieningen) - Keuze om gebruik te maken van ontbijt en lunchbenodigdheden van de locatie óf het ontvangen van voedingsgeld (dan zorg je zelf voor je ontbijt- lunch- en avondmaaltijden).

- Mogelijkheid om gebruik te maken van een avondmaaltijd: dit werkt op inschrijving. - Gezamenlijke schuur voor het stallen van fiets en/of scooter (in overleg). - Gezamenlijk balkon op het zuiden met zithoek en grote eettafel - Mogelijkheid tot aansluiten bij diverse activiteiten - Internet / Wifi aanwezig - Tv aansluiting in eigen ruimte aanwezig


Spettermodel:

- appartementen bevinden zich verspreid in de wijk - eigen appartement, deze verschillen van indeling

- tv aansluiting in eigen appartement aanwezig - gezamenlijke huiskamer waar je elkaar kan ontmoeten - mogelijkheid tot samen koken en/of eten van gezamenlijke maaltijd (dit werkt op inschrijving)

Huishoudelijk: - De woonkamer(s) en gangen worden schoongemaakt door Nederrijn. - Cliënt maakt zijn/haar studio zo zelfstandig mogelijk schoon, waar nodig met ondersteuning van begeleiding en/of Nederrijn. - Voor kamerbewoners zijn huishoudelijke apparaten aanwezig: wasmachine en droger, stofzuiger, strijkijzer en strijkplank. - Wat betreft huishoudelijke producten kan er de keuze gemaakt worden uit huishoudgeld (per maand een vast bedrag) of een maandelijks pakket met huishoudelijke artikelen. - Elke bewoner kan de keuze maken om standaard gebruik te maken van maaltijdvoorzieningen óf gebruik te maken van het recht op voedingsgeld (gebruikmaken van de avondmaaltijd gaat dan op inschrijving/betaling per keer). Het voedingsgeld wordt één keer per week uitgereikt (via bank of contant).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking

Omschrijving

Elsterveld biedt enerzijds aan 12 jong-volwassenen begeleiding / behandeling in de vorm van kamerwonen. Hierbij is de mogelijkheid om aan te sluiten bij de groep.

Daarnaast biedt Elsterveld begeleiding aan 14 mensen in de vorm van wonen in het spettermodel. Dit zijn appartementen in de wijk. Er wordt op individueel niveau gekeken naar de begeleidingsvraag en -behoefte van de cliënt.

We streven naar zoveel mogelijk zelfstandigheid en participatie in de samenleving. Er is dus ook de mogelijkheid om vanuit het kamerwonen door te stromen naar een appartement in de wijk.

Locatie Elsterveld biedt zorg aan jong-volwassenen en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking en bijkomende problematieken. Denk hierbij aan; ASS, gedragsproblematiek of bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen. De cliënt heeft een indicatie vanuit de WLZ (ZZP VG of GGZ) of financiering vanuit de gemeente (WMO).

Ondersteuning/ begeleiding: - 24 uurs nabijheid door middel van een slaapdienst - telefonische bereikbaarheid via mobiele telefoon - structuur - doorgroeimogelijkheden

- begeleiding op maat vanuit het Alledaags Geluk model en persoonlijk Zorgplan - behandeling

- bewoners hebben werk of dagbesteding

Medicatie: verstrekking of beheer naar gelang behoefte/hulpvraag

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Alledaags geluk ontstaat als je dingen doet die bij je passen en waarbij je jouw talenten kunt gebruiken. Ook is het belangrijk dat je op plekken komt waar je je fijn voelt en omringd bent door mensen die belangrijk voor jou zijn.

Alledaags geluk ziet er voor iedereen net iets anders uit, maar voor iedereen is het belangrijk dat de vier domeinen van alledaags geluk in balans zijn: lichamelijke en geestelijke gezondheid, wonen en financiën, betekenisvol leven en sociale relaties.

Bij Driestroom zijn we verwachtingsvol tegenover iemands mogelijkheden zonder de beperking of belemmering uit het oog te verliezen. In het Driestroom Alledaags Geluksmodel vatten we dit samen in 3 uitgangspunten: écht contact, persoon centraal en het vergroten van kansen. Met als uiteindelijk doel een menswaardig, ervaringsrijk bestaan in een betekenisvolle sociale context.

Locatie Elsterveld helpt mensen met een ondersteuningsvraag adequaat en op maat om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij. 

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.