Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Elsterveld

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Dertien bewoners, variërend in leeftijd van 18 tot 65+ jaar, met een licht tot matig verstandelijke beperking hebben hier een fijne woonplek.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Elsterveld ligt op de eerste verdieping (bereikbaar met een lift) van De Zon. De lift komt uit op een ruim balkon. Dit grenst aan de gezamenlijke woonkamer. De bewoners beschikken over een eigen zit-slaapkamer, douche met toilet en een klein keukenblokje.
Op de begane grond van Elsterveld ligt de inloop, bestemd voor de cliënten van Driestroom die in de buurt van de woonvorm wonen. Deze cliënten ontvangen ambulante ondersteuning van de begeleiders van Elsterveld. Op de inloop kunnen zij terecht voor een praatje en een maaltijd.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een gezamenlijke woonkamer met open keuken, knusse tv- en zithoek en een eetkamer.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Situering in wijk

Elsterveld ligt op de eerste verdieping van De Zon. In het multifunctioneel centrum zijn diverse voorzieningen gevestigd, van basisschool en kinderdagverblijf tot fysiotherapeut en tandartsenpraktijk. Een supermarkt en snackbar liggen om de hoek van De Zon. NS station Elst en het centrum van het dorp bevinden zich op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking

Omschrijving

Dertien bewoners, variërend in leeftijd van 18 tot 65+ jaar, met een licht tot matig verstandelijke beperking hebben hier een fijne woonplek.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De verschillende achtergronden en uiteenlopende leeftijden maken de bewonersgroep van Elsterveld tot een gemêleerd gezelschap. De begeleiders richten zich op persoonlijke ondersteuning en afstemming van de behoeftes en wensen van de cliënt.
Overdag gaan de meeste cliënten naar een dagcentrum of naar het werk. Na het werk komen een aantal cliënten bijeen om in de huiskamer een kopje koffie te drinken en even bij te kletsen. Rond half zes eten de bewoners gezamenlijk. Zij die dat willen, drinken ook ’s avonds in de huiskamer samen een kop koffie of thee. Op Elsterveld kookt de begeleiding, met hulp van de cliënten, dagelijks. Ook stimuleren zij de bewoners in het ondernemen van (sportieve en sociale) activiteiten, cursussen en sport.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.