Wonen zonder beperking

Wonen volwassen Gildekamp

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

In de Nijmeegse wijk De Gildekamp ligt de gelijknamige woonvorm die is gebaseerd op het spettermodel. Ruim dertig volwassenen wonen, zoals het model aangeeft, verspreid over de wijk in (semi-)zelfstandige wooneenheden.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De leeftijd van de bewoners loopt uiteen van begin twintig tot midden vijftig. Allen hebben zij een licht verstandelijke beperking. Centrale ontmoetingsplek van Gildekamp vormt het inloophuis. Hier kookt de begeleiding met en voor de bewoners en is er genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Op de woonvorm is de begeleiding op werkdagen van 9:00 uur - 23:00 uur aanwezig en in het weekend op aangepaste tijden. Buiten deze tijden zijn de begeleiders van de nabijgelegen woonvormen Hegdambroek en Hillekensacker de zogenaamde achterwacht.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonvorm Gildekamp bestaat uit verschillende semi-zelfstandige wooneenheden, HAT-eenheden en appartementen verspreid over de wijk. De bewoners die meer begeleiding (en behandeling) nodig hebben, wonen dicht bij de begeleiderpost. Het centrale ontmoetingspunt, de inloop, ligt naast het pand waar de begeleiderpost ligt. De inloop heeft echt een sociale functie en wordt vrijwel dagelijks goed bezocht

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

De wooneenheden liggen centraal in de wijk, in de buurt van een supermarkt, een wijkcentrum en een sportschool. Ook Gezondheidscentrum Lindenholt, winkelcentrum Dukenburg en NS station Dukenburg liggen op een steenworp afstand. Naar het centrum van Nijmegen gaan de bewoners per fiets of via het openbaar vervoer, een enkele fanatieke wandelaar zelfs te voet

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

In de Nijmeegse wijk De Gildekamp ligt de gelijknamige woonvorm die is gebaseerd op het spettermodel. Ruim dertig volwassenen wonen, zoals het model aangeeft, verspreid over de wijk in (semi-)zelfstandige wooneenheden.

Aantal bewoners

30

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

Het begeleidingsaanbod op de Gildekamp wordt afgestemd op de begeleidingsvraag. En die is voor iedere bewoner anders. Waar de ene bewoner ondersteuning vraagt bij het aanhouden van een gezond voedings- en beweegpatroon, wil de ander graag wat hulp bij het verwerken van de post. Weer een ander heeft behoefte aan een luisterend oor om even ‘van zich af te kunnen praten’. Wel worden alle bewoners gestimuleerd en getraind in zelfstandigheid. Door die verworven zelfstandigheid kunnen sommige bewoners na enige tijd inderdaad verhuizen naar een zelfstandig wonen situatie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.