Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Hofstede

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Hofstede Wonen ligt in een rustige woonwijk in Bemmel. Dit jonge wooncomplex telt twintig appartementen verdeeld over zes woonlagen. Hofstede Wonen biedt woonruimte aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en normale intelligentie. Hofstede Wonen is een plek voor bewoners die wel wil...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Hofstede Wonen heeft een nauwe band met het in autisme gespecialiseerde dr. Leo Kannerhuis.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

Hofstede Wonen ligt op loop- en fietsafstand van verschillende supermarkten, een groot warenhuis, een zwembad en de sportschool. Door de centrale ligging van Bemmel zijn bewoners met het openbaar vervoer in korte tijd in Nijmegen of Arnhem.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Hofstede Wonen ligt in een rustige woonwijk in Bemmel. Dit jonge wooncomplex telt twintig appartementen verdeeld over zes woonlagen. Hofstede Wonen biedt woonruimte aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en normale intelligentie. Hofstede Wonen is een plek voor bewoners die wel willen maar niet zelfstandig kunnen meekomen in de reguliere maatschappij. Op Hofstede Wonen is begeleiding aanwezig van 7.00 tot 23.00 uur. ’s Nachts kan er bij calamiteiten telefonisch een beroep worden gedaan op de slaapdienst van de Polsehof.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Hofstede Wonen verenigt zelfstandigheid met de nabijheid van begeleiding. Op de inloop is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten zoals samen eten of gezelschapspelletjes doen. Het merendeel van de bewoners houdt echter zijn of haar zelfgekozen dagindeling aan. Sommige bewoners hebben een baan, anderen studeren of werken in de dagbesteding. De begeleiding is daarom gericht op ondersteuning in de dagelijkse woon- en werksituatie van de individuele bewoner. Iedere bewoner heeft zijn eigen persoonlijk begeleider met wie hij samen afspraken maakt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.