Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Loovelden

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

BOPZ-locatie Loovelden is gehuisvest in een woon- en zorgcomplex dat midden in de gelijknamige wijk in Huissen ligt. Op deze locatie werkt Driestroom samen met Zorgcentra Betuweland aan zorg voor senioren met een beperking en (psycho)geriatrische klachten als dementie.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Loovelden combineert gemoedelijkheid met innovatie. Terwijl de sfeer warm en huiselijk is, maken medewerkers voor de verzorging en verpleging van de bewoners gebruik van moderne technieken.

Indeling gemeenschappelijk deel

De twee gemeenschappelijke huiskamers zijn ruim, licht en toch huiselijk van opzet. Een (imitatie)kacheltje, relaxfauteuils en schilderijtjes aan de muur creëren een gezellige, knusse sfeer. Verder hebben de bewoners veel snoezelmaterialen en zelfs een snoezelbad tot hun beschikking.
Op dezelfde galerij, maar dan aan de rechterkant, bevinden zich nog eens zes wooneenheden voor (jong)volwassen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met autisme of dyspraxie. Deze jongere bewoners worden op Loovelden voorbereid op zelfstandig wonen. Ten slotte liggen er op de galerij nog drie zelfstandige appartementen voor senioren met een beperking.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Woonvoorziening Loovelden bestaat uit een aantal woonvoorzieningen voor verscheidene doelgroepen. Op de eerste verdieping wonen twee oudere cliënten van Driestroom met een licht verstandelijke beperking in hun eigen zelfstandige appartement. Op de tweede verdieping, aan de linkerkant van de galerij, wonen vijftien senioren met een beperking en geriatrische klachten die, in meer en mindere mate, verpleging en verzorging behoeven. De bewoners hebben hun eigen ruime slaapkamer voorzien van alle moderne en ergonomische gemakken. Bijvoorbeeld van een tillift waarmee de bewoner van bed naar bad begeleid kan worden. De slaapkamers van de meer zorgintensieve cliënten bevinden zich op korte afstand van de slaapwachtruimte. Op dezelfde galerij, maar dan aan de rechterkant, bevinden zich nog eens zeven wooneenheden voor (jong)volwassen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met autisme of dyspraxie.
Op de derde verdieping wonen ouderen van ongeveer 55+. Er wordt hier passende begeleiding en ondersteuning geboden met de mogelijkheid te genieten van een uitdagende of juist rustige oude dag. Er wordt 24 uur nabijheid geboden zodat direct ingespeeld kan worden op individuele zorg en begeleidingsvragen. Door de samenwerking met de senioren afdeling op de tweede verdieping (ook van Driestroom) kan adequaat worden ingespeeld op de zorgbehoefte van de ouder wordende cliënt. Ook kan verpleegkundige zorg worden ingezet door deze samenwerking.

Situering in wijk

Het complex is uitstekend bereikbaar. Op minder dan vijf minuten lopen stopt de bus. Parkeergelegenheid is er volop.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

BOPZ-locatie Loovelden is gehuisvest in een woon- en zorgcomplex dat midden in de gelijknamige wijk in Huissen ligt. Op deze locatie werkt Driestroom samen met Zorgcentra Betuweland aan zorg voor senioren met een beperking en (psycho)geriatrische klachten als dementie.

Aantal bewoners

25

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

De begeleiding op Loovelden is geheel toegespitst op de behoeften van de bewoners. Hoewel de begeleiding altijd kijkt naar wat de bewoner zelf nog kan, ligt de focus bij de oudere bewoners niet zozeer op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Wel op het bieden van rust en een ontspannen oude dag.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.