Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Loovelden

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Woonvorm Loovelden is gelegen in een modern multifunctioneel centrum (2012) vlak bij het centrum van Huissen. Hier wonen op de 2de verdieping circa 17 senioren en 6 jong volwassenen cliënten.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

​De jongvolwassenen krijgen onder andere hulp bij sociale contacten ontwikkelen en onderhouden, bij een eigen huishouding voeren en persoonlijke verzorging, invulling van vrije tijd en deelname aan de maatschappij. Zij wonen redelijk zelfstandig en moeten hun hulpvraag uit kunnen stellen maar moeten elke dag terug kunnen vallen op begeleiding.

Indeling gemeenschappelijk deel

​Op de begane grond bevindt zich het medisch plein met onder andere huisartsen, apotheek, fysiotherapie, bloedprikpost, diëtist en podotherapeut.
Op de eerste verdieping zijn huurappartementen voor 55+.
Op de derde verdieping van het complex is een woonlocatie van Driestroom voor senioren van 55+ die in groepsverband en worden ondersteund bij hun dagelijkse levensbehoeftes en specifiek bij het ouder worden.

Op de derde verdieping is naast de woonruimten ook een speciale ruimte waar dagbesteding door Driestroom wordt aangeboden. Zie locatieprofiel dagbesteding Loovelden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Woonvoorziening Loovelden bestaat uit een aantal woonvoorzieningen voor verscheidene doelgroepen. Op de eerste verdieping wonen twee oudere cliënten van Driestroom met een licht verstandelijke beperking in hun eigen zelfstandige appartement. Op de tweede verdieping, aan de linkerkant van de galerij, wonen vijftien senioren met een beperking en geriatrische klachten die, in meer en mindere mate, verpleging en verzorging behoeven. De bewoners hebben hun eigen ruime slaapkamer voorzien van alle moderne en ergonomische gemakken. Bijvoorbeeld van een tillift waarmee de bewoner van bed naar bad begeleid kan worden. De slaapkamers van de meer zorgintensieve cliënten bevinden zich op korte afstand van de slaapwachtruimte. Op dezelfde galerij, maar dan aan de rechterkant, bevinden zich nog eens zeven wooneenheden voor (jong)volwassen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met autisme of dyspraxie. Op de derde verdieping wonen ouderen van ongeveer 55+. Er wordt hier passende begeleiding en ondersteuning geboden met de mogelijkheid te genieten van een uitdagende of juist rustige oude dag. Er wordt 24 uur nabijheid geboden zodat direct ingespeeld kan worden op individuele zorg en begeleidingsvragen. Door de samenwerking met de senioren afdeling op de tweede verdieping (ook van Driestroom) kan adequaat worden ingespeeld op de zorgbehoefte van de ouder wordende cliënt. Ook kan verpleegkundige zorg worden ingezet door deze samenwerking.

Situering in wijk

Het complex is uitstekend bereikbaar. Op minder dan vijf minuten lopen stopt de bus. Parkeergelegenheid is er volop.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonvorm Loovelden is gelegen in een modern multifunctioneel centrum (2012) vlak bij het centrum van Huissen.

Hier wonen op de 2de verdieping circa 17 senioren en 6 jong volwassenen cliënten.

De senioren leven in groepsverband en worden ondersteund bij hun dagelijkse levensbehoeftes en bij het ouder worden.

Ieder bewoner heeft een eigen kamer en er is een gezamenlijke woonkamer. Mogelijkheid tot inzetten van domotica (Elektronische hulpmiddelen en waarschuwingssystemen)

Specialisatie Loovelden

Ondersteunen laatste levensfase ,Palliatieve en terminale zorg., omgaan met ouder worden en de ziektes die daar bij voor komen, Leren omgaan met rouw en verlies.

De jongvolwassenen krijgen o.a. hulp bij sociale contacten ontwikkelen en onderhouden, bij een eigen huishouding voeren en persoonlijke verzorging, invulling van vrije tijd en deelname aan de maatschappij. Zij wonen redelijk zelfstandig en moeten hun hulpvraag uit kunnen stellen maar moeten elke dag terug kunnen vallen op begeleiding.

​Loovelden 3 is gelegen op de derde verdieping in een modern multifunctioneel centrum.


Loovelden 3 is een nieuwe 55+ woonvorm waar zorg en intensieve zorg geboden wordt. Wij bieden daarnaast een passende begeleiding en ondersteuning met de mogelijkheid te genieten van een uitdagende of juist rustige oude dag. De mogelijkheid tot langdurig wonen binnen het complex door vroegtijdig herkennen van verouderingsprocessen en mogelijke doorstroom maakt dat Loovelden een unieke locatie is voor cliënten van 55+.

Er zijn 24 kamers met eigen douche en wc en vier huiskamers. Per huiskamer kunnen zes cliënten deelnemen aan het groepswonen. Zoals gezamenlijk eten, koffie drinken, en activiteiten ondernemen. De activiteiten zijn gericht op kleinschalig samen wonen. Er zijn vier keukens waarvan er één is uitgerust met alle benodigde professionele apparatuur voor het koken voor de totale locatie door een kok.

Aantal bewoners

25

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

​Er wordt 24 uur nabijheid geboden zodat direct ingespeeld kan worden op individuele zorg en begeleidingsvragen. Door de samenwerking met senioren afdeling (Driestroom) op de tweede verdieping kan adequaat worden ingespeeld op de zorgbehoefte van de ouder wordende cliënt. Ook kan verpleegkundige zorg worden ingezet door deze samenwerking.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.