Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen volwassen Nijevelt

Terug naar overzicht

Locatie Nijevelt is een woonvorm bestaande uit twee renoveerde etages in een gebouw van Stichting De Waalboog, een organisatie voor wonen, zorg en welzijn en ouderen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

​Het gebouw Nijevelt bestaat uit acht etages en heeft meerdere liften die rolstoeltoegankelijk zijn. Het liftgebruik is beveiligd met een code. Iedere etage heeft twee huiskamers, elk voor negen bewoners. Medewerkers hebben vanuit hun gezamenlijk kantoor rechtstreeks zicht op de bewoners. Er wordt gebruikgemaakt van moderne zorgtechnologie zoals deuralarmering en cameratoezicht.

De zit- slaapkamers bedragen inclusief natte cel 24 vierkante meter. 31 van de 39 kamers hebben een eigen aangepaste douche en toilet. De overige bewoners delen met zijn tweeën het sanitair. Op etage 7 is een speciaal ingerichte zorgbadkamer. Alle kamers hebben televisie- en telefoonaansluiting. Voor cliënten is er wifi. Op de begane grond is een brasserie aanwezig waar bewoners samen met bezoek kunnen zitten en tegen betaling wat kunnen eten en/of drinken. Op de begane grond is ook een kapel aanwezig. Bij de ingang is een overdekte fietsenstalling.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Nijevelt is een woonvorm waar 39 volwassen en oudere cliënten met een verstandelijke beperking wonen, vaak in combinatie met ouderdoms- en/of gedragsproblematiek. De woonvorm bestaat uit twee etages (5 en 7) en drie losse appartementen op etage 4 in een gebouw van stichting Waalboog, een organisatie voor verpleging en verzorging van ouderen in Nijmegen. Per etage zijn er twee huiskamers. De meeste cliënten hebben een slaap- en zitkamer van 24 vierkante meter inclusief eigen (aangepaste) sanitaire voorzieningen. Enkele cliënten delen met zijn tweeën de sanitaire voorzieningen.

Op de 7e etage (Heidebloem) wordt langdurende intensieve verzorging en verpleging geboden. Op de 5e etage (Morgenster) wordt gemiddeld intensieve zorg geboden. Cliënten die dat willen kunnen onder begeleiding in de huiskamers verschillende vormen van dagbesteding (Heijendaal Dagbesteding) volgen. Cliënten die elders hun dagbesteding hebben worden opgehaald en thuisgebracht met speciaal vervoer.

Aantal bewoners

38

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

​​Alle cliënten worden ondersteund bij hun algemene dagelijkse levensbehoeften (ADL). Deze ondersteuning wordt geboden op een belevingsgerichte manier in een huiselijke sfeer, individueel en in groepsverband. Naast een vast team van gekwalificeerde medewerkers, waarvan enkele met een verpleegkundige achtergrond, is aan Nijevelt een vaste huisarts verbonden net als een AVG-arts, gedragsdeskundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten. Kapper en de pedicure komen aan huis.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.