Wonen zonder beperking

Wonen volwassen Nijevelt

Terug naar overzicht

Locatie Nijevelt is een woonvorm bestaande uit twee renoveerde etages in een gebouw van Stichting De Waalboog, een organisatie voor wonen, zorg en welzijn en ouderen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Binnen de afdeling wordt door een gespecialiseerd team vijf dagen per week dag activering aangeboden. Met een dagprogramma op maat biedt team Heyendaal afwisseling, stimulans en activering aan. Denk hierbij aan wandelen buitenshuis, bewegen; individueel of groepsgewijs binnenshuis, koken, schilderen, creativiteit, werken aan een levensboek, ook sociaal interactieve spelen waarbij we gebruik maken van een vrolijk zorg innovatief instrument: De Tovertafel, die uitnodigt tot fysieke activiteit en samen plezier hebben. Daarnaast wordt er met thema gerelateerde activiteiten gewerkt die horen bij bijvoorbeeld kerst, sinterklaas, Pasen, koningsdag enzovoort. Team Heyendaal werkt samen met collega’s van zorgpartner De Waalboog aan het UIT programma, beneden in de grote gemeenschappelijke zaal, bijvoorbeeld door Bingo spelen, ‘Happy Pets’ en zangochtenden. Verder zijn er veel faciliteiten en activiteiten aanwezig in het gebouw Nijevelt. Zo zijn er bijvoorbeeld een kapsalon, spel-, boek- en cd u

Indeling gemeenschappelijk deel

Driestroom bezit de vijfde en zevende verdieping van het gebouw. Cliënten hebben eigen sanitaire voorzieningen (enkele cliënten delen de voorzieningen twee aan twee).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Deze locatie is centraal gelegen in Nijmegen en bestaat uit meerdere gebouwen, waarvan het meest recente gebouw uit 2009 dateert

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Locatie Nijevelt is een woonvorm bestaande uit twee renoveerde etages in een gebouw van Stichting De Waalboog, een organisatie voor wonen, zorg en welzijn en ouderen.

Aantal bewoners

38

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

In deze woonvorm wonen 38 volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme of dementie. Alle cliënten worden ondersteund in hun algemene dagelijkse levensbehoeften. Dit wordt geboden op een belevingsgerichte manier in een huiselijke warme sfeer, individueel en in groepsverband.

Op de zevende etage wordt langdurende intensieve zorg geboden en op de vijfde etage wordt gemiddeld intensieve zorg geboden. Er wordt 24 uur nabijheid geboden zodat direct ingespeeld kan worden op zorgvragen. Ook is er zorg voor de laatste levensfase, palliatieve en terminale zorg en mogelijkheid tot crisisopname. Daarnaast zijn er op de vierde verdieping twee woon-units volgens het spettermodel.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.