Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen Oude Graafseweg

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Woonlocatie Oude Graafseweg ligt in de Nijmeegse wijk Heseveld op het voormalig kloosterterrein De Boskapel. Hier wonen bijna 30 bewoners in de leeftijd van 19 tot 71 jaar. Allen hebben ze een licht tot matig verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Op de Oude Graafseweg wonen de clienten sámen zelfstandig, in een van de jongste woonvormen van Driestroom!

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonaccommodatie bestaat uit 29 individuele appartementen en 4 gezamenlijke huiskamers. Deze gezamenlijke kamers worden gedeeld door een vaste bewonersgroep. Het gebruik van de huiskamers bespreken de bewoners onderling tijdens het huiskameroverleg. De bewoners worden per huiskamer aan elkaar gekoppeld op basis van zorgvraag en persoonlijkheid. Dit resulteert erin dat elke huiskamer zijn eigen sfeer heeft.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Voormalig kloosterterrein De Boskapel is gunstig gelegen. Naar de bushalte lopen de bewoners in één minuut. Het dichtstbijzijnde winkelcentrum en het centrum van Nijmegen liggen op respectievelijk drie minuten en tien minuten fietsen.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonlocatie Oude Graafseweg ligt in de Nijmeegse wijk Heseveld op het voormalig kloosterterrein De Boskapel. Hier wonen bijna 30 bewoners in de leeftijd van 19 tot 71 jaar. Allen hebben ze een licht tot matig verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Op de Oude Graafseweg wonen zij sámen zelfstandig, in een van de jongste woonvormen van Driestroom!

Aantal bewoners

30

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De begeleiding varieert per bewoner en per ondersteuningsvraag. In het algemeen geldt dat begeleiders de zelfredzaamheid van de bewoners stimuleren en hen leren om zelf oplossingen te bedenken voor een bepaalde situatie. Het creëren, vasthouden en (soms) terugbrengen van een harmonieuze sfeer op de woonvorm is een andere taak van hen. Daarnaast bieden zij ondersteuning bij het verwerken van de post en bij het aanhouden van een dagritme. Tevens is het onderhouden van sociale contacten en het in stand houden van een goede relatie met de buurt een belangrijk aandachtspunt van de begeleiders.

Overdag gaan de bewoners naar hun werk, de dagbesteding of een Beschermd Werken-locatie. In hun vrije tijd gaan bewoners (samen) naar de stad, naar een reguliere vrijetijdsvereniging in Nijmegen en omgeving of nemen ze deel aan de activiteiten georganiseerd door het Gespecialiseerd Vormings- en Ontspanningswerk (GVO).

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.