Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen v Gelrestraat

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

De van Gelrestraat ligt dicht bij het gezellige centrum van Huissen. Ons team van 14 enthousiaste en ervaren begeleiders staat klaar om aan ruim 30 cliënten begeleiding te bieden.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Er zijn 9 studio`s op de eerste verdieping met een gezamenlijke woonkamer en keuken. De woning is bedoeld voor mensen met een (licht) verstandelijk beperking. De begeleidingsbehoefte is er op het gebied van ontwikkeling en in stand houden van aangeleerde vaardigheden op het gebied van zelfregie, dagelijkse routine en maatschappelijk leven. De begeleider is nabij om waar nodig te ondersteunen in de dagelijkse routine rondom huishouden, zelfzorg en sociale contacten.

Er zijn 9 studio`s op de 2de verdieping met een gezamenlijke woonkamer en keuken. De woning is bedoeld voor verstandelijk beperkte cliënten met autisme en/of bijkomende problematiek. Bij wonen 2 ligt de nadruk op voorspelbaarheid, structuur, huiselijkheid en directe nabijheid van de begeleiding. De woning is in de bouw en inrichting voorzien van prikkeldempende maatregelen. Er kan indien nodig Domotica worden ingezet rondom toezicht en veiligheid. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig, inclusief een slaapdienst.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De studio`s zijn tussen de 18 en 24 vierkante meter en zijn voorzien van een eigen sanitaire voorziening en pantry. Enkele studio`s hebben een eigen balkon. Er is een gezamenlijke woonkamer, waar samen gekookt wordt. De match van cliënten is een belangrijk onderdeel van de instroomprocedure, dit i.v.m. prikkelgevoeligheid van de naaste omgeving. Op de begane grond zijn bergingen aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. Er wordt van cliënten verwacht dat ze dagbesteding of werk hebben tussen 10.00 uur en 15.00 uur. De woning is rookvrij, er mag alleen op de aangewezen buitenplaats of (indien aanwezig) op het eigen balkon gerookt worden.

Situering in wijk

De van Gelrestraat ligt dicht bij het gezellige centrum van Huissen

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking

Omschrijving

De van Gelrestraat ligt dicht bij het gezellige centrum van Huissen. Ons team van 14 enthousiaste en ervaren begeleiders staat klaar om aan ruim 30 cliënten begeleiding te bieden.

Aantal bewoners

30

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De begeleiding bestaat uit het op afspraak ondersteunen en stimuleren van het uitvoeren van taken en op regievoering over eigen leven. Er is een inloop op de begane grond waar de begeleiderspost aanwezig is tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Op overige momenten kan er bij calamiteiten gebruik gemaakt worden van de begeleiding van wonen 2.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.