Wonen zonder beperking

Wonen Volwassen van Peltlaan

Terug naar overzicht
Logo Driestroom

Locatie Van Peltlaan ligt in de Nijmeegse wijk Grootstal. Hier wonen ruim twintig bewoners in de leeftijd van begin twintig tot midden zestig. Allen hebben ze een verstandelijke en psychische beperking , soms met autisme. Zij maken gebruik van 24 uurs zorg wat door het team geboden wordt.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De drie groepswoningen bevinden zich op verschillende verdiepingen van een flatgebouw. In de groepswoningen wonen vier personen. De bewoners hebben een eigen slaapkamer. De huiskamer, keuken en douche delen ze met maximaal drie andere bewoners. Ook het balkon dat grenst aan de slaapkamers is gedeeld. De ambulant wonende bewoners in het tegenoverliggende flatgebouw hebben een eigen zelfstandig appartement. De begeleiderpost met inloop ligt in een van de flats. In beide flats is een lift aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

Op loopafstand van de van Peltlaan bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere een grote supermarkt, een drogist en een gezondheidscentrum met daarin een huisarts, een apotheek, fysiotherapie, logopedie, podotherapie en een tandarts. De bus stopt op verschillende plekken dicht bij de woonlocatie. Het centrum van Nijmegen ligt op tien minuten fietsen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Locatie Van Peltlaan ligt in de Nijmeegse wijk Grootstal. Hier wonen ruim twintig bewoners in de leeftijd van begin twintig tot midden zestig. Allen hebben ze een verstandelijke en psychische beperking , soms met autisme. , zij maken gebruik van 24 uurs zorg wat door het team geboden wordt, twee bewoners wonen individueel met 24 uurs zorg en negen bewoners wonen zelfstandig.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding op de locatie is gericht op het stimuleren van de zelfredzaamheid van de bewoners., maar ook op ontwikkeling van zelfstandigheid. Met motiverende gespreksvoering wordt onder andere de assertiviteit van de bewoners gestimuleerd. Hierdoor leren zij bijvoorbeeld om zelf oplossingen aan te dragen voor een bepaalde situatie. De begeleiding ondersteunt hen bij sociale contacten, (het houden van ) werk of school. Daarnaast bieden de begeleiders ondersteuning bij het verwerken van de post en het bewaken van het dagelijkse ritme van de bewoners.
Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding of een Beschermd Werken-locatie. In hun vrije tijd gaan bewoners (samen) naar de stad of nemen ze deel aan de activiteiten georganiseerd door het Gespecialiseerd Ontspannings-en Vormingswerk (GVO).
Op de koffie-inloop kunnen de bewoners vier keer in de week terecht in de avonduren.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.