Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen voor ouderen met een visuele beperking bij Bartiméus

Terug naar overzicht

Het Henriëtte van Heemstra Huis ligt in een park, genaamd Parc Viventra, in Ermelo. Dichtbij het centrum van Ermelo in een bosrijke omgeving. Bij de inrichting van het park is speciaal rekening gehouden met mensen met een visuele beperking.

Woning

Soort woning

Zit/slaapkamer, Appartement

Omschrijving

Het Henriëtte van Heemstra Huis ligt in een park, genaamd Parc Viventra, in Ermelo. Dichtbij het centrum van Ermelo in een bosrijke omgeving. Bij de inrichting van het park is speciaal rekening gehouden met mensen met een visuele beperking. Naast het Henriëtte van Heemstra Huis bevinden zich in dit park verschillende appartementencomplexen waarin mensen met en zonder visuele beperking wonen. Iedere bewoner heeft zijn eigen zelfstandige studio (zit/slaapkamer), een eigen badkamer en een eigen pantry.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het Henriëtte van Heemstra Huis wonen senioren met een visuele beperking verspreid over vijf afdelingen.

De inrichting in ons verzorgingshuis is helemaal afgestemd op de oudere, visueel beperkte mens. Zo is de verlichting aangepast, hebben de kleuren veel contrast en zijn er veel voelbare en hoorbare oriëntatiepunten.

Iedere woning heeft zowel privé- als gemeenschappelijke ruimtes. Je bepaalt zelf wanneer je je in je eigen ruimte terugtrekt en wanneer je gezelschap of activiteiten zoekt bij de gezamenlijke faciliteiten.

Eén van onze seniorenwoningen is bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie. Zij krijgen hier de gespecialiseerde zorg die zij nodig hebben.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het huis beschikt over 42 studio's (zit/slaapkamers), een eigen badkamer en een eigen pantry. Elke woning heeft een ruime gezamenlijke eet- en woonkamer waar u uw medebewoners treft. Daarnaast zijn er 8 appartementen, voorzien van een extra (slaap)kamer. De appartementen beschikken over een terras.

Situering in wijk

Het Henriëtte van Heemstra Huis is gelegen dichtbij het centrum van Ermelo in een bosrijke omgeving op de mooie Veluwe. Openbaar vervoer is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Zintuigelijk / Zintuigelijk en Auditief / Zintuigelijk en Somatisch

Aantal bewoners

50

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Het Henriëtte van Heemstra Huis ligt aan de rand van Parc Viventra en is een verzorgingshuis voor senioren vanaf 65 jaar met een visuele beperking. Het is een kleinschalig huis met 42 studio's en 8 appartementen. De studio bestaat uit een zit/slaapkamer van 27 m², een kitchenette en een badkamer voor individueel gebruik. Elke bewoner kan zijn kamer naar eigen smaak en wensen inrichten. Er zijn dagelijks verschillende activiteiten in huis waar bewoners vrijblijvend aan kunnen meedoen, zoals gezamenlijk koffie en thee drinken, beweegactiviteiten, muziek, spelletjesmiddag en creatieve activiteiten.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.