Wonen zonder beperking

Wonen voor ouderen met een visuele beperking bij Bartiméus

Terug naar overzicht

Zintuigelijk / Zintuigelijk en Auditief / Zintuigelijk en Somatisch

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het Henriëtte van Heemstra Huis ligt in een park, genaamd Parc Viventra, in Ermelo. Dichtbij het centrum van Ermelo in een bosrijke omgeving. Bij de inrichting van het park is speciaal rekening gehouden met mensen met een visuele beperking. Naast het Henriëtte van Heemstra Huis bevinden zich in dit park verschillende appartementencomplexen waarin mensen met en zonder visuele beperking wonen. Iedere bewoner heeft zijn eigen zelfstandige appartement met een zit/slaapkamer, een eigen badkamer en een eigen pantry.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het huis wordt gezamenlijk gegeten, in de ontmoetingsruimte. In deze ruimte is ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten en koffie te drinken. In deze ruimte worden er op de dag ook verschillende activiteiten aangeboden, gericht op de ouder wordende mens en de visuele beperking.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het huis beschikt over 46 zelfstandige appartementen met een zit/slaapkamer, een eigen badkamer en een eigen pantry. Daarnaast zijn er twee appartementen, voor twee personen, voorzien van een extra (slaap)kamer. De benedenappartementen beschikken over een terras. De appartementen op de 1e verdieping zijn voorzien van een Frans balkon.

Situering in wijk

Het Henriëtte van Heemstra Huis is gelegen dichtbij het centrum van Ermelo in een bosrijke omgeving op de mooie Veluwe. Openbaar vervoer is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Zintuigelijk / Zintuigelijk en Auditief / Zintuigelijk en Somatisch

Aantal bewoners

0

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Het Henriëtte van Heemstra Huis ligt aan de rand van Parc Viventra en is een verzorgingshuis voor senioren vanaf 65 jaar met een visuele beperking. Het is een kleinschalig huis met 48 appartementen. Ieder appartement bestaat uit een zit/slaapkamer van 35 m², een kitchenette en een badkamer voor individueel gebruik. Elke bewoner kan zijn kamer naar eigen smaak en wensen inrichten. Daarnaast is er in het Henriëtte van Heemstra Huis de mogelijkheid om gebruik te maken van de kortdurende opnamekamer, wanneer iemand bijvoorbeeld na een operatie tijdelijk niet naar huis kan, omdat hij veel zorg en ondersteuning nodig heeft. Er zijn dagelijks verschillende activiteiten in huis waar bewoners vrijblijvend aan kunnen meedoen, zoals gezamenlijk koffie en thee drinken, beweegactiviteiten, muziek, spelletjesmiddag en creatieve activiteiten. .

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.