Wonen zonder beperking

Wonen voor volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking in Ruinen

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De woning is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. De woon- en leefomgeving is ingericht op de combinatie ‘visuele beperking en bijkomende beperkingen en/of problematiek’: veilig, met oriëntatiepunten, aangepaste verlichting, contrasten en rolstoelvriendelijk). We maken gebruik van tactiele / tastbare verwijzers en de woningen en ruimtes zijn overzichtelijk en zonder obstakels ingericht..

Indeling gemeenschappelijk deel

De woning bestaat uit 2 woonlagen. Op de begane grond zijn 5 appartementen, op de 1e verdieping 6.
Zowel aan de voor- als achterzijde van de woning is een terras. Ook is er een schuur voor rolstoel-/duofietsen/tandems.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De groepswoning ligt midden in het dorp Ruinen aan een doorgaande rustige weg.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bij Visio in Ruinen, locatie Dagpauwoog, gelegen aan de Mr. Harm Smeengestraat, wonen volwassenen (van 30 tot 80 jaar) met een visuele beperking en bijkomende beperkingen. Er zijn 2 woongroepen. De ene woongroep is naast de visuele en verstandelijke beperking gericht op autisme, de andere woongroep op de ouder wordende cliënt.
De woning bestaat uit 2 woonlagen. Op de begane grond bevinden zich, naast 2 gezamenlijke woonkamers (met keuken) aan de voor- en achterzijde, 5 appartementen. Op de 1e verdieping zijn 6 appartementen. Een appartement bestaat uit: huiskamer, keuken, slaapkamer, douche en toilet. Op de 1e verdieping bevindt zich tevens een gezamenlijke badkamer met een ligbad, waar cliënten gebruik van kunnen maken.

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Mensen die naast een visuele beperking ook een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben, ervaren dagelijks problemen met het verwerken van informatie, het kunnen communiceren met anderen, zelfstandigheid en mobiliteit. De medewerkers van Visio Wonen & Dagbesteding Midden (W&D Midden) zijn gespecialiseerd in het begeleiden van deze mensen. Zij kijken altijd naar wat wél kan en hebben veel kennis en kunde in huis op het gebied van omgaan met een visuele beperking. Daarnaast hebben zij veel ervaring met verschillende combinaties van beperkingen en/of problemen.

Aan de woning is een gedragswetenschapper verbonden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een AVG (arts voor verstandelijk gehandicapten) of andere specialist te consulteren.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.