Wonen zonder beperking

Wonen voor volwassenen met een visuele en bijkomende beperkingen in Hoogeveen, De Kaag

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Er zijn drie woonkeukens in één pand. Cliënten hebben een eigen inpandig appartement. De volgende aanpassingen zijn aanwezig in de woning:
•lift
•tilsysteem
•drempelvrij
•hoog-laag bad
•zelfsluitende deuren
•aangepaste verlichting
•markering van traptreden
•alarmerings/oproepsysteem
•individueel alarmeringssysteem

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bij De Kaag in Hoogeveen bieden we een beschermde woonomgeving aan volwassenen, vanaf achttien jaar, met een visuele beperking en bijkomende beperkingen. Bijvoorbeeld: een licht tot matig verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, autisme, auditieve beperking, syndroom van Down, psychiatrische ziektebeeld, psychisch/sociale beperking. De Kaag is een smeltkroes: van zelfredzame clienten tot cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Aantal bewoners

17

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij bieden een beschermde woonomgeving met 24-uurszorg, met aanwezigheid van begeleiding in de nacht in de vorm van een slaapwacht. Cliënten wonen in een eigen appartement, worden van daaruit begeleid en maken gebruik van gezamenlijke ruimten. Behandeling kan onderdeel zijn van het aanbod en is ondersteunend aan de woonbegeleiding.
Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het omgaan met mensen een visuele beperking. Daarnaast hebben zij veel kennis en kunde in huis op het gebied van combinaties van beperkingen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.