Wonen zonder beperking

Wonen voor volwassenen met een visuele en bijkomende beperkingen in Hoogeveen, De Vlinderhof

Terug naar overzicht

Bij Visio aan de Vlinderhof in Hoogeveen zijn volwassenen welkom met een visuele beperking en bijkomende beperkingen. Bijvoorbeeld: een licht tot matig verstandelijke beperking, mogelijk met bijkomende psychiatrische beperking, niet-aangeboren hersenletsel, auditieve beperking, lichamelijke beper...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Op de Vlinderhof in Hoogeveen bieden wij een beschermde woonomgeving met 24-uurs aanwezigheid en beschikbaarheid van begeleiding met slaapwacht. Er wonen 37 cliënten in vijf groepen. Iedere groep heeft een eigen cultuur en benadering: op maat. Cliënten wonen in een eigen appartement. Ze worden van daaruit begeleid. Ook maken zij gebruik van gezamenlijke huiskamers en een ontmoetingsruimte. Dagbesteding aan huis is mogelijk.


Behandeling kan onderdeel zijn van het aanbod (op afroep) en is ondersteunend aan de woonbegeleiding. Ook zijn er mogelijkheden voor intensieve ondersteuning. Onze begeleiders zijn gespecialiseerd in de omgang met slechtziende cliënten. Daarnaast hebben zij veel kunde en kennis in huis op het gebied van combinaties van beperkingen. In de begeleiding van ouderen maken we gebruik van de Urlings-methodiek.


Vier appartementen zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

•lift


•tilsysteem


•drempelvrij


•geleiderails


•alarmsysteem


•hoog-laag bed en bad


•zelfsluitende deuren


•aangepaste verlichting


•aangepaste aankleding appartementen wegens gehoorbeperkingen

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bij Visio aan de Vlinderhof in Hoogeveen zijn volwassenen welkom met een visuele beperking en bijkomende beperkingen. Bijvoorbeeld: een licht tot matig verstandelijke beperking, mogelijk met bijkomende psychiatrische beperking, niet-aangeboren hersenletsel, auditieve beperking, lichamelijke beperking, autisme, dementie, epilepsie en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Aantal bewoners

37

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Locatie de Vlinderhof in Hoogeveen bestaat uit 5 woongroepen. Deze zijn gehuisvest in 1 pand. Cliënten hebben een eigen inpandig appartement met mogelijkheid om gebruik te maken van de gemeenschappelijke woonkamer. Tussen de gemeenschappelijke woonkamers van de Citroenvlinder en de Kolibri zit een keuken waar beide groepen gebruik van maken.


In de appartementen zit een alarmsysteem waarmee cliënten, daar waar nodig, een beroep kunnen doen op de aanwezige begeleiding


De woningen zijn aangepast aan de doelgroep.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.