Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen Zuid-Limburg

Terug naar overzicht

Jongeren/volwassenen met een licht verstandelijke handicap en / of een psychische beperking en jongeren met gedragsproblematiek. Het project richt zich met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met een autistisch spectrum stoornis die aangewezen zijn op een 24 uurs s...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Zorgverlening PGZ heeft in Zuid-Limburg (Heuvelland)verschillende woonvormen in de plaatsen Lemiers, Sinselbeek, Wijlre en Euverem. Alle woongroepen bieden 24-uurs zorg. Alle gebouwen bestaan uit appartementen waar iedere client beschikt over een eigen badkamer, keuken en slaapkamer. Daarnaast is er nog een gezamenlijke woonkamer waar de cliënten gebruik van kunnen maken. Deze woonvormen zijn er voor cliënten ouder dan 18 jaar.

Indeling gemeenschappelijk deel

De gebouwen bestaan uit verschillende appartementen met ieder een eigen keuken, slaapkamer en badkamer. Daarnaast is er nog een gezamenlijke woonkamer waar de cliënten gebruik van kunnen maken om samen een kopje koffie te drinken of om samen met de begeleiding te koken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De gebouwen bestaan uit 8-14 appartementen.

Situering in wijk

Het gebouw in Lemier ligt aan de doorgaande weg, Rijksweg. Het is een groot gebouw met 8 appartementen. Er is geen tuin. Het gebouw in Sinselbeek/Wittem ligt aan de doorgaande weg, Rijksweg in Wittem. Het gebouw heeft 10 appartementen. De locatie heeft een tuin. Het gebouw in Wijlre ligt aan de Wielderdorpstraat 16 te Wijlre, midden in het dorp. Er zijn 9 appartementen. De locatie heeft een tuin. Het gebouw in Euverem bestaat uit 14 appartementen. De locatie heeft een tuin.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking

Omschrijving

Jongeren/volwassenen met een licht verstandelijke handicap en / of een psychische beperking en jongeren met gedragsproblematiek. Het project richt zich met name op jongeren met een licht verstandelijke beperking en jongeren met een autistisch spectrum stoornis die aangewezen zijn op een 24 uurs setting waarbij de vraag zich specifiek richt op kleinschalige woonvormen. Jongeren met ASS en/of LVG zoeken naar mogelijkheden om zo veel mogelijk zelfstandig te wonen buiten een instellingsterrein met toch een 24 uurs netwerk om hen heen.

Aantal bewoners

0

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Individuele begeleiding wordt vormgeven via een begeleidingsplan.
De cliënt wordt begeleid aan de hand van een met de cliënt vastgesteld begeleidingplan dat zich richt op het leren van sociale vaardigheden, het aanleren van praktische vaardigheden, het verbeteren van de vrijetijdsbesteding, het ontwikkelen en aanleren van emotionele vaardigheden en verbetering van het sociale netwerk. Cliënten met een psychiatrische beperking zoals ASS hebben continu begeleiding nodig. De cliënten hebben een structuur, stabiliteit, bescherming en veiligheid biedende woonomgeving nodig waarin toezicht wordt gehouden. De cliënten hebben ten aanzien van hun sociale redzaamheid dagelijkse begeleiding nodig. Cliënten hebben vaak problemen met het onderhouden van sociale relaties, het deelnemen aan het maatschappelijk leven en het invullen van de dag. Daarnaast zijn er beperkingen in de besluitneming- en oplossingsvaardigheden en bij het initiëren en uitvoeren van complexere taken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.