Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woon-zorgboerderij De Trent voor wonen met dagbesteding

Terug naar overzicht

Welkom bij Woon-zorgboerderij De Trent in Keldonk! Wij zijn een kleinschalig wooninitiatief voor wonen met dagbesteding in een mooie en rustige omgeving.

Woning

Omschrijving

In de boerderij zijn nu 8 appartementen gerealiseerd. Per 1 mei komt er een appartement op de 1e verdieping vrij. Er wordt nog een 9e appartement gerealiseerd de 1e verdieping. De oppervlaktes van de appartementen zijn ongeveer 38 m2. Er wonen nu 7 cliënten op de boerderij, er kunnen maximaal 9 cliënten bij ons wonen. De totale oppervlakte van de boerderij met grond is 1 hectare. Op de weides lopen schapen, kippen, ganzen en 3 Kune Kune varkens. En onze 4 lieve honden lopen rond op de boerderij. Het is een gezellige beestenboel in kleinschalige vorm.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een grote leefkeuken waar wordt gekookt en gegeten. De ruimte wordt ook gebruikt voor de dagbesteding als het buiten niet mogelijk is door het weer. In de voormalige hooischuur is een recreatieruimte gerealiseerd als ontmoetingsplek voor de bewoners. Voor een potje tafelvoetbal, gezelschapsspelletje, darten, gamen, film kijken in onze bioscoop of een gezellig praatje.


Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewoners hebben een eigen appartement in de boerderij met woonkamer, keuken, slaapkamer, douche en toilet. Het appartement is geschikt voor 1 persoon. Huurtoeslag is mogelijk.

Situering in wijk

Onze woon-zorgboerderij is op een rustige locatie gelegen, op het platteland van Keldonk. Voor de boerderij stopt de buurtbus van maandag t/m vrijdag (gaat naar het busstation in Veghel), de bewoners kunnen voor de boerderij opstappen en ook weer uitstappen. Op de fiets is het ongeveer 15 minuten naar Erp en naar Veghel 30 minuten.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Onze doelgroep bestaat uit (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 open plaats (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Omdat we kleinschalig zijn met maximaal 9 cliënten kan er veel persoonlijke aandacht gegeven worden. Jordy en Chantal zijn het vaste aanspreekpunt en er zijn 3 vaste medewerkers. Onze bewoners krijgen ook dagbesteding buiten op de boerderij in de vorm van kleinschalige activiteiten zoals het verzorgen van de dieren. Bij mooi weer gaan we graag wandelen in de mooie natuur van Keldonk en boodschappen doen op de fiets in Erp. Ook gaan we 1 keer in de maand een dagje weg naar bijvoorbeeld een museum, dierentuin, pretpark of naar de stad. In de zomer staat er een groot zwembad buiten. De dagbesteding binnen bestaat uit eten koken, knutselen en spelletjes spelen. Wij bieden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking met o.a. niet aangeboren hersenletsel, autisme en gedragsproblemen. De zorg die wij bieden is op basis van PGB en een WLZ indicatie met dagbesteding.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.