Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Aan de Pas

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Geuloord is een geheel nieuw gebouw, dat van alle gemakken is voorzien en dat in het voorjaar van 2009 is opgeleverd. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica. Deze locatie beschikt tevens over 1 logeerplek.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een centrale ontmoetingsruimte waar cliënten kunnen verblijven. Hier zijn ook voorzieningen in aangebracht om activiteiten te ondernemen (bijvoorbeeld een geluidsinstallatie, tv, beamer, enzovoorts). Er is een rolstoelberging aanwezig en een centrale badkamer c.q. wellnesruimte. Er zijn daarnaast nog een activiteitenruimte en –keuken in het gebouw aanwezig. Het gebouw heeft twee binnentuinen, waarin bewoners beschut kunnen zitten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen zijn allemaal voorzien van een volledig ingerichte, aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel. Het appartement heeft een keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en diepvriesvak. Ieder appartement heeft tevens een eigen tuintje dat bereikbaar is via een eigen schuifpui. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

Bunde is een karakteristiek dorpje nabij de Maas en de Geul. Dit kerkdorp van de gemeente Meerssen beschikt over een gezellig winkelcentrum (bakker, supermarkt, restaurants en postkantoor op loopafstand), sportparken, openbare bibliotheek en NS station (op loopafstand) en het Bunderbos.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.