Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Aan de Pas

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH). WBC Aan de Pas is hiernaast gespecialiseerd in beademingszorg.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Aan de Pas is een modern gebouw, dat van alle gemakken is voorzien en dat in het voorjaar van 2009 is opgeleverd. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica. Deze locatie beschikt tevens over 2 logeerplekken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een centrale ontmoetingsruimte waar cliënten kunnen verblijven. Hier zijn ook voorzieningen in aangebracht om activiteiten te ondernemen (bijvoorbeeld een geluidsinstallatie, tv, beamer, enzovoorts). Er is een rolstoelberging aanwezig en een centrale badkamer c.q. wellnesruimte. Er zijn daarnaast nog een activiteitenruimte en –keuken in het gebouw aanwezig. Het gebouw heeft twee binnentuinen, waarin bewoners beschut kunnen zitten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen zijn allemaal voorzien van een volledig ingerichte, aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel. Het appartement heeft een keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en diepvriesvak. Ieder appartement heeft tevens een eigen tuintje dat bereikbaar is via een eigen schuifpui. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

Bunde is een karakteristiek dorpje nabij de Maas en de Geul. Dit kerkdorp van de gemeente Meerssen beschikt over een gezellig winkelcentrum (bakker, supermarkt, restaurants en postkantoor op loopafstand), sportparken, openbare bibliotheek en NS station (op loopafstand) en het Bunderbos.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.
WBC Aan de Pas is tevens een woonbegeleidingscentrum voor mensen die beademing nodig hebben.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.