Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum de Baandert

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH). Dit woonbegeleidingscentrum is bedoeld voor mensen, die naast niet aangeboren hersenletsel ook enige mate van psychiatrische problematiek hebben

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Sittard tijdelijke huisvesting is een nieuw, tijdelijk pand, dat van alle gemakken is voorzien. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer en aparte slaapkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica. Deze locatie beschikt tevens over 1 logeerplek.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. Er is een gezamenlijke tuin. Er is een centrale badkamer, voorzien van een ruime douche, bad met tillift. In het gebouw is een rolstoel opbergruimte gesitueerd, maar de appartementen zijn ruim voldoende om de rolstoel neer te zetten. In het gebouw is een algemene berging waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Er is in het gebouw een wasruimte met daarin een wasmachine, droogtrommel en strijkfaciliteiten. Bewoners maken gebruik van deze faciliteiten. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en vriesvak. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Ieder appartement heeft een aparte bergruimte.

Situering in wijk

Het woonbegeleidingscentrum ligt dicht bij het zwembad de Hateboer. Het stadscentrum ligt op 15 minuten loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH). Dit woonbegeleidingscentrum is bedoeld voor mensen, die naast niet aangeboren hersenletsel ook enige mate van psychiatrische problematiek hebben.

Aantal bewoners

18

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.