Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Geleen

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Zeven woningen van het woonbegeleidingscentrum Geleen bevinden zich op de eerste verdieping van dit flatgebouw. Hier zijn ook de gemeenschappelijke ruimte en het kantoor te vinden. De andere zeven woningen zijn gelegen in een ander gedeelte van het gebouw. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. De appartementen zijn voorzien van de benodigde domotica. De andere zeven woningen zijn gelegen in het flatcomplex. Iedere flat heeft een aparte kelderberging en balkon. Iedere woning beschikt over een aparte woon- en slaapkamer.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. In de avonduren en weekenden worden soms activiteiten georganiseerd. Er is een rolstoelberging aanwezig. Omdat het gebouw uit meerdere verdiepingen bestaat, is er een liftinstallatie aanwezig. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel als op diverse plaatsen in het woonbegeleidingscentrum).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woonkamer en aparte slaapkamer. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en vriesvak. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Ieder appartement heeft een eigen berging, balkon of terras en in elk appartement is een wasmachine en droger aanwezig.

Situering in wijk

De locatie is gesitueerd in een flatcomplex naast een winkelcentrum, medische faciliteiten en mogelijkheden tot ontspanning in de omgeving. Op fiets en loopafstand van het centrum.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.