Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Heerlen

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Heerlen is gesitueerd op de plaats waar voorheen een oude hoeve stond. De authentieke gevel van de boerderij uit 1777 is behouden gebleven en eraan vast is het nieuwe woonbegeleidingscentrum gebouwd. De voormalige hoeve maakt deel uit van de wijk Heerlerbaan. Het nieuwe pand is in de vorm van een carré gebouwd met een gezellige binnenplaats. het heeft een eigen parkeerplaats voor zes auto's. Aan de voorkant grenst het pand aan het trottoir van de openbare weg en rondom het gebouw en op de binnenplaats is een groenvoorziening aangelegd.
In WBC Heerlen wonen tien bewoners. Elke bewoner heeft een eigen ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok en aangepaste badkamer. De inrichting van het appartement kunnen de bewoners zelf gestalte geven met hun eigen, vaak vertrouwde, spullen en meubels.
De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gebouw kent naast de begane grond twee verdiepingen:

• Begane grond
De centrale ingang geeft toegang tot de hal. Aan de hal grenst een van de appartementen. Via de hal is de algemene ontmoetingsruimte te bereiken. Hier kunnen de bewoners gezamenlijk eten, activiteiten ondernemen en samen een kop koffie of thee drinken.
Er is verder een open keuken die grenst aan de algemene ruimte.
Via de algemene ruimte is er een gang die toegang geeft tot de rolstoelberging, de binnenplaats, vier appartementen en de centrale badkamer.

• Eerste verdieping
Vervolgens is de eerste verdieping te bereiken via een trap en lift. Op de eerste verdieping bevinden zich vijf appartementen, de wasruimte, de ontspanningsruimte voor de bewoners en de voorzieningen voor de medewerkers.

• Zolder
Een trap geeft toegang tot de tweede verdieping, de ruime zolder. Hier kunnen onder andere de bewoners hun spullen opslaan.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen zijn allemaal voorzien van een volledig ingerichte, aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel. Het appartement heeft een keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en diepvriesvak. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

WBC Heerlen is gesitueerd in de wijk ‘Heerlerbaan’.
Heerlerbaan (Limburgs: Heëlebaan) is het op een na kleinste stadsdeel van Heerlen. De oorspronkelijke naam van Heerlerbaan is Heirbaan, (Romeinse) hoofdweg voor het leger.
Bij Heerlerbaan liggen onder andere een kerk (± 1 km), een winkelcentrum (500 m) en een oude karakteristieke kapel.
In het winkelcentrum bevinden zich onder andere een supermarkt met postkantoor, een kledingzaak, een bloemist, een kapper, een restaurant en een tijdschriften-/ tabakszaak.
Er zijn een aantal opstapplaatsen voor het openbaar vervoer (bus) op een afstand van 200 tot 500 m.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.