Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Heerlen

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Heerlen is gesitueerd op de plaats waar voorheen een oude hoeve stond. De authentieke gevel van de boerderij uit 1777 is behouden gebleven en eraan vast is het nieuwe woonbegeleidingscentrum gebouwd. De voormalige hoeve maakt deel uit van de wijk Heerlerbaan. Het nieuwe pand is in de vorm van een carré gebouwd met een gezellige binnenplaats. het heeft een eigen parkeerplaats voor zes auto's. Aan de voorkant grenst het pand aan het trottoir van de openbare weg en rondom het gebouw en op de binnenplaats is een groenvoorziening aangelegd. In WBC Heerlen wonen tien bewoners. Elke bewoner heeft een eigen ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok en aangepaste badkamer. De inrichting van het appartement kunnen de bewoners zelf gestalte geven met hun eigen, vaak vertrouwde, spullen en meubels. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gebouw kent naast de begane grond twee verdiepingen: • Begane grond De centrale ingang geeft toegang tot de hal. Aan de hal grenst een van de appartementen. Via de hal is de algemene ontmoetingsruimte te bereiken. Hier kunnen de bewoners gezamenlijk eten, activiteiten ondernemen en samen een kop koffie of thee drinken. Er is verder een open keuken die grenst aan de algemene ruimte. Via de algemene ruimte is er een gang die toegang geeft tot de rolstoelberging, de binnenplaats, vier appartementen en de centrale badkamer. • Eerste verdieping Vervolgens is de eerste verdieping te bereiken via een trap en lift. Op de eerste verdieping bevinden zich vijf appartementen, de wasruimte, de ontspanningsruimte voor de bewoners en de voorzieningen voor de medewerkers. • Zolder Een trap geeft toegang tot de tweede verdieping, de ruime zolder. Hier kunnen onder andere de bewoners hun spullen opslaan.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen zijn allemaal voorzien van een volledig ingerichte, aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel. Het appartement heeft een keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en diepvriesvak. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

WBC Heerlen is gesitueerd in de wijk ‘Heerlerbaan’. Heerlerbaan (Limburgs: Heëlebaan) is het op een na kleinste stadsdeel van Heerlen. De oorspronkelijke naam van Heerlerbaan is Heirbaan, (Romeinse) hoofdweg voor het leger. Bij Heerlerbaan liggen onder andere een kerk (± 1 km), een winkelcentrum (500 m) en een oude karakteristieke kapel. In het winkelcentrum bevinden zich onder andere een supermarkt met postkantoor, een kledingzaak, een bloemist, een kapper, een restaurant en een tijdschriften-/ tabakszaak. Er zijn een aantal opstapplaatsen voor het openbaar vervoer (bus) op een afstand van 200 tot 500 m.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.