Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Het Vlinderhuis

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Het Vlinderhuis is een centraal gelegen locatie die voor mensen met een beperking en is voorzien van alle gemakken. Elke bewoner heeft een eigen ruim appartement met een woonkamer, slaapkamer en logeerkamer (een appartement heeft alleen een slaapkamer) keukenblok en volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezellige gezamenlijke woon-eetkamer en een keuken. Cliënten kunnen in de woonkamer gezamenlijk eten, tv kijken, internetten, maar ook activiteiten doen. In de avonduren en weekenden worden soms activiteiten georganiseerd. Er is een gezamenlijk, gezellig terras. Er is tevens een centrale badkamer aanwezig. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woonkamer twee aparte slaapkamers. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes en koelkast. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Ieder appartement heeft een eigen berging, balkon of terras en in elk appartement is een wasmachine en droger aanwezig.

Situering in wijk

De locatie is gesitueerd dicht bij een klein winkelcentrum en andere voorzieningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.