Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Het Vlinderhuis

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Het Vlinderhuis is een centraal gelegen locatie die voor mensen met een beperking en is voorzien van alle gemakken. Elke bewoner heeft een eigen ruim appartement met een woonkamer, slaapkamer en logeerkamer (een appartement heeft alleen een slaapkamer) keukenblok en volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezellige gezamenlijke woon-eetkamer en een keuken. Cliënten kunnen in de woonkamer gezamenlijk eten, tv kijken, internetten, maar ook activiteiten doen. In de avonduren en weekenden worden soms activiteiten georganiseerd. Er is een gezamenlijk, gezellig terras. Er is tevens een centrale badkamer aanwezig. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woonkamer twee aparte slaapkamers. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes en koelkast. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Ieder appartement heeft een eigen berging, balkon of terras en in elk appartement is een wasmachine en droger aanwezig.

Situering in wijk

De locatie is gesitueerd dicht bij een klein winkelcentrum en andere voorzieningen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.