Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Kerkrade

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Lupinehof bevindt zich in een woningcomplex voor ouderen. In een gedeelte van dit complex wonen de bewoners van SGL. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. De appartementen zijn voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een centrale ontmoetingsruimte waar cliënten kunnen verblijven en gezamenlijk kunnen eten. Hier zijn ook voorzieningen in aangebracht om activiteiten te ondernemen. Er is daarnaast een centrale scootmobielberging te vinden. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een zitkamer met daarin een aangepast keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, kookplaten, koelkast en vriesvak. Er zijn twee slaapkamers en elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Elk appartement heeft een eigen (binnen)balkon. In de kelder van het gebouw heeft elk appartement een ruime berging.

Situering in wijk

De locatie is gebouwd in aan de rand van de stad in een woonwijk. Er zijn een bank, supermarkt en diverse winkels in de buurt.

In de omgeving zijn verschillende zorgwoningen gerealiseerd en er is een groot park in de directe omgeving.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.