Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Kerkrade

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Lupinehof bevindt zich in een woningcomplex voor ouderen. In een gedeelte van dit complex wonen de bewoners van SGL. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. De appartementen zijn voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een centrale ontmoetingsruimte waar cliënten kunnen verblijven en gezamenlijk kunnen eten. Hier zijn ook voorzieningen in aangebracht om activiteiten te ondernemen. Er is daarnaast een centrale scootmobielberging te vinden. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een zitkamer met daarin een aangepast keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, kookplaten, koelkast en vriesvak. Er zijn twee slaapkamers en elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. Elk appartement heeft een eigen (binnen)balkon. In de kelder van het gebouw heeft elk appartement een ruime berging.

Situering in wijk

De locatie is gebouwd in aan de rand van de stad in een woonwijk. Er is een bank in de directe nabijheid.
Om het woonbegeleidingscentrum zijn zorgwoningen gerealiseerd. Een groot park er omheen is in aanleg.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.