Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Kuukven

Terug naar overzicht

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Kuukven is een modern pand, dat van alle gemakken is voorzien. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woonkamer en twee aparte slaapkamers, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer en een gastentoilet. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. In de avonduren en weekenden worden soms activiteiten georganiseerd. Er is een rolstoelberging aanwezig. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel als op diverse plaatsen in het woonbegeleidingscentrum).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen bestaan uit een woonkamer en twee aparte slaapkamers. In het appartement is een aangepast keukenblok aangebracht, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en vriesvak. Elk appartement heeft een eigen aangepaste badkamer met een douche, toilet en wastafel. Daarnaast heeft elk appartement een apart gastentoilet. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

Het woonbegeleidingscentrum ligt dicht bij het centrum van Baarlo in een nieuwbouwwijk.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Overig

Omschrijving

SGL werkt voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

SGL richt zich op het leren omgaan met en verlichten van beperkingen, met andere woorden: de zorg is gericht op het in stand houden en zo mogelijk bevorderen van de maatschappelijke integratie en sociale participatie. SGL streeft ernaar begeleiding te geven en zorg te verlenen die naadloos aansluit op de zeer gevarieerde behoeften van lichamelijk en meervoudig gehandicapten. SGL laat zich bij haar activiteiten leiden door de hulpvragen van cliënten. Kernwaarden zijn kleinschaligheid, respect voor de cliënt, privacy en eigen regie van de cliënt. Aandachtspunt is continue kwaliteitsverbetering, zodat daadwerkelijk zorg op maat kan worden geboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.