Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum LMJ-hof

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum LMJ-hof is een geheel verbouwde boerderij, met authentieke elementen, maar daarnaast voorzien van alle moderne gemakken! Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus. Het gehele gebouw is voorzien van de benodigde domotica.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gebouw is voorzien van een centrale badkamer met diverse faciliteiten, er is een rolstoelberging en een centrale ontmoetingsruimte waar de bewoners gezamenlijk kunnen eten of activiteiten kunnen ondernemen. Er is tevens een open keuken. De woning kent twee verdiepingen: de tweede verdieping is bereikbaar via de lift en de trap. De centrale badkamer, de rolstoelberging, de ontmoetingsruimte en vier appartementen zijn beneden gesitueerd. Boven zijn vijf appartementen te vinden en een ruimte om rolstoelen en hulpmiddelen op te slaan. Er is een gezamenlijke tuin aan de voorkant van het gebouw die aangepast is voor rolstoelgebruikers. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen zijn allemaal voorzien van een volledig ingerichte, aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel. Het appartement heeft een keukenblok, voorzien van een gootsteen, kraan, kastjes, twee kookplaatjes, koelkast en diepvriesvak. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift.

Situering in wijk

Bunde is een karakteristiek dorpje nabij de Maas en de Geul. Dit kerkdorp van de gemeente Meerssen beschikt over een gezellig winkelcentrum (bakker, supermarkt, restaurants en postkantoor op loopafstand), sportparken, openbare bibliotheek en NS station (op loopafstand) en het Bunderbos.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.