Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonbegeleidingscentrum Schaesberg

Terug naar overzicht

Wij hebben woonbegeleidingscentra door heel Limburg voor mensen met hersenletsel (NAH).

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Het woonbegeleidingscentrum Schaesberg is een rustig gelegen locatie, die voor mensen met een beperking is voorzien van alle gemakken. Elke bewoner heeft een eigen, ruim appartement met een woon/slaapkamer, keukenblok, volledig ingerichte en aangepaste badkamer. De locatie heeft een centrale ingang voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Elke cliënt heeft een eigen brievenbus.

Deze locatie beschikt tevens over 3 logeerplekken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is in het woonbegeleidingscentrum een gezamenlijke woon-eetkamer, met keuken. Cliënten kunnen hier gezamenlijk eten, tv kijken, maar ook activiteiten doen. Op de tweede verdieping is nog een activiteitenruimte te vinden. Er is een grote tuin, die uitkomt in een bos. Er is een centrale badkamer, voorzien van een ruime douche, bad met tillift. In het gebouw is een rolstoel opbergruimte gesitueerd. In het gebouw is een algemene berging waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Er is in het gebouw een wasruimte met daarin een wasmachine, droogtrommel en strijkfaciliteiten. Bewoners kunnen deze gebruiken tegen vergoeding. Omdat het gebouw uit twee verdiepingen bestaat, is er een liftinstallatie aanwezig. Ook heeft iedere cliënt een oproepsysteem om zorg in te roepen (zowel mobiel, op diverse plaatsen in het eigen appartement en in het gebouw).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De ruime appartementen zijn allemaal voorzien van een badkamer met douche, toilet, wastafel (met zo nodig aanpassingen). Het appartement is voorzien van gordijnen en een aanrechtblad met gootsteen. Het hele appartement is geschikt voor het gebruik van een tillift. De bewoners op de benedenverdieping hebben een eigen tuintje, de bewoners op de eerste verdieping kunnen gebruik maken van het gezamenlijke terras.

Situering in wijk

Het woonbegeleidingscentrum ligt aan de rand van het dorp in een rustige omgeving. Achter het woonbegeleidingscentrum is een stuk bos. De loopafstand naar de dorpskern is ongeveer 10 minuten. De bushalte ligt op 5 à 10 minuten loopafstand en het regiovervoer kan cliënten halen en brengen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving

Wij werken voor mensen met hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

Aantal bewoners

27

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Samen met u en uw naasten (als u dat wilt) overleggen we waar u graag wilt wonen en op welke manier. Waar heeft u behoefte aan? We kijken samen naar wat belangrijk voor u is en wat het beste bij u past. Want als u bij ons woont kunt u zelf bepalen hoe u uw leven inricht.

Wonen kan in een woonbegeleidingscentrum. Daar krijgt u 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. U heeft hierin zelf de regie. Binnen het woonbegeleidingscentrum heeft u een eigen appartement met eigen voorzieningen.

U kunt ook individueel, dicht in de buurt van een woonbegeleidingscentrum gaan wonen. Als u ons nodig heeft, dan zijn er altijd medewerkers in de buurt of snel oproepbaar. U functioneert zo veel mogelijk zelfstandig. Waar nodig helpen we graag, maar u heeft zelf de regie.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.