Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woongroep Keyenburg Diamant Smaragd

Terug naar overzicht

Op de 2e verdieping van woonlocatie Keyenburg is woongroep Diamant/ Smaragd gevestigd. Op deze 2 agogische groep wonen elk tien mensen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Woongroep Diamant Smaragd heeft acht appartementen en één ontmoetingsruimte met een gezamenlijke woonkamer, eetkamer, keuken en toilet. Hier wordt samen gegeten en kunt u meedoen aan activiteiten, zoals spelletjes, knutselen of tv-kijken. Alle appartementen zijn ruim en bevatten een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Deze locatie is ook voor mindervalide mensen toegankelijk en er is een fietsenstalling aanwezig. Ieder appartement heeft een eigen balkonnetje.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Vanaf deze groep is het maar vijf minuutjes lopen naar de tram- en bushalte aan de Langenhorst. Ook kunt u gemakkelijk naar de winkels aan de Slinge lopen; een begrip in Rotterdam. Op een paar minuten lopen ligt tevens een mooi park waar u heerlijk kunt wandelen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Op woongroep Diamant en Smaragd heerst een rustig groepsklimaat. Over het algemeen hebben alle bewoners behoefte aan een heldere dagstructuur, dus wordt dat ook geboden. De begeleiding streeft ernaar een gezellige tijd met elkaar op de groep te hebben. Het hangt van iedere persoon individueel af, hoeveel begeleiding en structuur diegene nodig heeft. Dat varieert van een weekoverzicht met alle activiteiten die iemand gaat doen tot begeleiding en ondersteuning per activiteit. Indien gewenst kan er ook ondersteuning bij dagelijkse handelingen plaatsvinden, zoals opstaan en klaarmaken voor dagbesteding, persoonlijke verzorging of het klaarmaken voor het slapen gaan. De begeleiding probeert uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid in stand te houden en zo mogelijk te vergroten. Veiligheid en nabijheid zijn voor veel bewoners van belang, waardoor er voor deze groepen altijd leiding aanwezig is, zowel overdag als ’s nachts.

Aantal bewoners

10

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Op woongroep Diamant heerst een rustig groepsklimaat. Over het algemeen hebben alle bewoners behoefte aan een heldere dag structuur, dus wordt dat ook geboden. De begeleiding streeft ernaar een gezellige tijd met elkaar op de groep te hebben. Het hangt van iedere persoon individueel af, hoeveel begeleiding en structuur diegene nodig heeft. Dat varieert van een weekoverzicht met alle activiteiten die iemand gaat doen tot begeleiding en ondersteuning per activiteit. Indien gewenst kan er ook ondersteuning bij dagelijkse handelingen plaatsvinden, zoals opstaan en klaarmaken voor dagbesteding, persoonlijke verzorging of het klaarmaken voor het slapen gaan. De begeleiding probeert uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid in stand te houden en zo mogelijk te vergroten. Veiligheid en nabijheid zijn voor veel bewoners van belang, waardoor er voor deze groepen altijd leiding aanwezig is, zowel overdag als ’s nachts.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.