Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woongroep Keyenburg Amethist Saffier

Terug naar overzicht

De begeleiding op Amethist is gericht op rust, structuur en veiligheid waardoor een optimale woonsituatie voor de ouder wordende cliënt wordt gecreëerd. Daarin is er bijzondere aandacht voor bijkomende ouderdomsproblematiek. Cliënten worden waar mogelijk ondersteund in het behoud van vaardigheden.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Op woongroep Ametist hebben de bewoners hun eigen woonruimte. Er zijn inpandige kamers met voor iedereen een eigen badkamer, en er zijn uitpandige woningen waarbij u beschikt over uw eigen badkamer, woonkamer en slaapkamer. Via een overdekte gang zijn deze woningen verbonden met de algemene woonkamer, waar altijd wel iemand is om een praatje mee te maken. Alles is rolstoeltoegankelijk en als het nodig is, kunt u gebruik maken van een tillift. In de binnentuin kunt u ‘s zomers heerlijk zitten. Via het verpleegoproepsysteem kan elke bewoner altijd contact leggen met de begeleider.

Indeling gemeenschappelijk deel

Algemene woonkamer.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Keyenburg ligt in een rustige, groene woonwijk die steeds verder wordt opgeknapt. Tram- en bushalte Langenhorst liggen op loopafstand (5 minuten) evenals een mooi park om heerlijk te wandelen. Ook de winkels aan de Slinge, een begrip in Rotterdam, zijn op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Op de Saffier en Amethist wonen mensen met een verstandelijke beperking en ouderdomsproblematiek en/of psychiatrische problemen .

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

De begeleiding op woongroep Amethist is erop gericht om voor u als bewoner de optimale woonsituatie te creëren. Voor de ene is dit zoveel mogelijk nog zelf doen, voor de ander betekent het dat de zorg wordt overgenomen. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider die alle zaken rondom de zorg coördineert en individuele afspraken met u maakt over de begeleiding. Er is veel groepsstructuur en er wordt altijd samen gegeten en koffie of thee gedronken. Dagelijks is er een Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige aanwezig die de medische zaken goed in de gaten houdt. Eens per week komt de verpleeghuisarts aan huis. Ook is er een gedragskundige betrokken bij de zorg van de bewoner.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.