Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wooninitiatief De Wijde Mantel

Terug naar overzicht

Te huur: woning met zorg appartement Wooninitiatief De Wijde Mantel is een kleinschalige woonvorm voor gehandicapte kinderen en hun ouders. Hier wonen de kinderen en (jong-)volwassenen met hun ouders in een zogenaamde kangoeroe-woning, samen onder één dak.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

Wooninitiatief De Wijde Mantel is een kleinschalige woonvorm voor meervoudig gehandicapte kinderen/ volwassenen én hun ouders in De Glind (bij Amersfoort). Zij wonen samen onder één dak in een kangoeroe-woning. Het zorgappartement is volledig aangepast voor de complexe zorg van de bewoner.
De bewoners van de zorgappartementen communiceren in de regel niet, of op een bijzondere manier. Hierdoor zijn zij vaak grotendeels afhankelijk van hun ouders en familie. Doordat het zorgappartement en de gemeenschappelijke huiskamer in de nabijheid van de gezinswoning staan, kunnen de professionele zorgverleners gaandeweg vertrouwd raken en leren communiceren met de bewoner van het zorgappartement. Zo ontstaan er nieuwe ontmoetingen die hun leefwereld vergroten en waardoor zij zich kunnen ontwikkelen. De Wijde Mantel is een levendige, vrijblijvende woongemeenschap waaraan ieder op basis van eigen interesse en mogelijkheden een steentje bijdraagt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een gezamenlijke woonkamer en een logeerkamer om de zorgverlener te laten overnachten. Hier kunnen de kinderen afzonderlijk of samen zijn en kunnen ze met hun zorgverleners eten of samen bezigheden aan het doen. Ook kunnen ze via de woonkamer naar de gezamenlijke binnentuin toe.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Gezinswoning: Bg: kamer met open keuken. 1e verdieping: 3 slaapkamers en badkamer. 2e verdieping: zolder. Zorgappartement: ruime kamer, grote aangepaste badkamer. Via de hal zijn beide woningen verbonden met elkaar en kan via het zorgappartement de glazen gang bereikt worden om naar de gezamenlijke woonkamer te gaan.

Situering in wijk

Wooninitiatief De Wijde Mantel ligt aan de rand van jeugddorp de Glind (bij Amersfoort), met uitzicht over de weilanden en aan de andere kant de kinderboerderij.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Te huur: woning met zorgappartement

Wooninitiatief De Wijde Mantel is een kleinschalige woonvorm voor gehandicapte kinderen en hun ouders. Hier wonen de kinderen en (jong-)volwassenen met hun ouders in een zogenaamde kangoeroe-woning, samen onder één dak. Aan elke gezinswoning zit een zorg appartement vast dat volledig is aangepast voor de complexe zorg die de bewoner nodig heeft. Het wooninitiatief bestaat uit zes gezinswoningen met daaraan gekoppeld zes zorgappartementen. Via een gang zijn deze verbonden met een gemeenschappelijke huiskamer en een logeerkamer welke toegang geeft tot de gezamenlijke binnentuin.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Wooninitiatief De Wijde Mantel is bedoeld om de kwaliteit van leven van meervoudige gehandicapten te verbeteren. In het wooninitiatief bepaalt ieder gezin zelf hoe de zorg voor haar kind is georganiseerd. Met andere woorden de ouders hebben de regie! De zorg wordt ingekocht via het persoonsgebonden pakket (PGB) of volledig pakket thuis (VPT). In principe werken de zorgverleners in het zorgappartement of in de gemeenschappelijke ruimte. Dus niet in de gezinswoning. Het eigen zorgappartement geeft het kind de ruimte een eigen leven te leiden, ondanks de afhankelijkheid van zorg.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.