Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Huize Buitenlust te Glimmen

Terug naar overzicht

Wonen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Het inwonende zorg-echtpaar begeleid met medewerkers een kleine groep bewoners.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Het wooninitiatief is opgezet als een kleinschalige woonvorm voor bewoners met een verstandelijke beperking waarbij de zorg voor een groot deel wordt verzorgd door het inwonende zorgechtpaar. In deze opzet is er ruimte voor een meer individuele begeleiding van de cliënten, kunnen ze in een landelijke omgeving mede zorg dragen voor het welzijn van zichzelf, hun omgeving, de aanwezige dieren en de andere bewoners. Onze filosofie is dat door een familiaire, rustige omgeving met veel aandacht voor de individuele bewoners er een beter perspectief is op persoonlijke ontwikkeling. Dit zal onder andere gericht zijn op het vergroten van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid van de bewoners en het ontwikkelen van de kwaliteit van de sociale interactie. De doelgroep bestaat vooral uit mensen die een verstandelijke beperking hebben (categorie 3VG, 4VG, 5VG, 6VG wet langdurige zorg).

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gemeenschappelijke woonkamer met een eetgedeelte en een woongedeelte. Oppervlakte circa 60 m2.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gesitueerd net buiten de kern van het dorp Glimmen, gelegen aan een weg die Glimmen, via Haren, verbindt met Groningen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

In het wooninitiatief wonen of logeren volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Inwonend is een echtpaar met ervaring in begeleid wonen voor verstandelijk beperkten. Het echtpaar zorgt voor continuïteit in zorg en wonen. De woning is een ruime verbouwde boerderij waarin plaats is voor maximaal 7 bewoners. Door de kleinschaligheid en een klein aantal begeleiders creëren wij een stabiele en rustige woon- en werkplek waar prikkelgevoelige bewoners goed tot hun recht komen.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen, Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.