Wonen zonder beperking

Wooninitiatief Joy Living (Schagen)

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

De kernwaarden van Joy Living werken vanuit 1 simpel principe: wanneer je iemand met autisme een veilige basis biedt, zorgt dat voor een gelukkiger en stabieler leven.

Onder veiligheid verstaan wij het mogen zijn wie jij bent. Volledig oordeelvrij, puur en met wederzijds begrip. Acceptatie vanuit de omgeving creëert voor de persoon met autisme een vorm van zelfacceptatie. Dit is belangrijk omdat dit deze persoon de ruimte geeft terug te gaan naar zichzelf i.p.v. te laten zien wat er van hem of haar verwacht wordt. De weerstand om maar geen autist te hoeven zijn verslapt en het is dan niet meer nodig om alle aangeleerde tegennatuurlijke reacties als masker te moeten blijven volhouden. De energie, die normaal gesproken nodig is voor deze vele maskers, wordt dan aangewend voor het beter verwerken van de overprikkeling. Dit geeft de persoon aanzienlijk meer innerlijke rust en energie.

Joy Living: Just be yourself

Indeling gemeenschappelijk deel

De gedeelde gezamenlijke ruimte bestaat uit een woonkeuken, woonkamer en woonkamer-en-suite met erker en aparte tv-kamer (deze kan afgesloten worden met een schuifdeur). Met een plafondhoogte van 3,40 meter is er ruimte en diepte in overvloed.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Wij beschikken over 5 standaard kamers, 4 appartementen en een aanleunwoning, waarvan de laatste 2 een perfecte leefomgeving bieden voor bewoners, die meer privacy benodigd hebben, een grotere zelf redzaamheid hebben, behoefte hebben aan veel ruimte en die minder externe prikkels kunnen verdragen.

Situering in wijk

Onze prachtig verbouwde kop-rompboerderij met een woon-en werkoppervlakte van 550 m2 en een tuin van 6600 m2 ligt in de dorpskern van Barsingerhorn op fietsafstand van de faciliteiten van Schagen.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid

Omschrijving

Joy Living is de autoriteit in persoonlijke ontwikkeling van mensen met autisme door gespecialiseerde begeleiding in een huiselijke omgeving en eigen in-huis dagbesteding. Samen werken wij naar onze doelstelling onze bewoners zelfstandig(er) te laten deelnemen aan de maatschappij, daarom stimuleren wij doorstroom en uitstroom middels de initiatieven: beschermd wonen, groepswonen en ambulante begeleiding. Joy Living onderscheidt zich door te handelen vanuit kennis en ervaring met veiligheid als fundamentele basis.
Wij hebben als uitgangspunt dat Autisme geen defect is. Mensen met autisme ontwikkelen zich in een andere volgorde en ander tempo dan andere mensen. Zij zijn sneller met hun cognitieve ontwikkeling en beginnen pas later aan hun sociale en emotionele ontwikkeling. De kernwaarden van Joy Living werken vanuit 1 simpel principe: wanneer je iemand met autisme een veilige basis biedt, zorgt dat voor een gelukkiger en stabieler leven.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Joy Living heeft als doel om vanuit de begeleiding de aanwezige talenten van de bewoners te laten groeien en het welzijn van iedere bewoner te bevorderen zodat ze zelfstandig(er) kunnen deelnemen in de maatschappij. Dit doen wij via de Joy Academy methode waarmee wij het zelfvertrouwen stimuleren door niet alleen de minder sterke eigenschappen te benoemen, maar juist de nadruk te leggen op datgene wat iemand wel goed beheerst. Met een hoge bezettingsgraad, 24-uurs aanwezigheid en volledige weekend bezetting levert Joy Living een zeer hoog niveau aan professionele autisme begeleiding. Tevens kan er via onze gedragsdeskundige ook behandeling plaatsvinden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.