Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonlocatie Oogstlaan

Terug naar overzicht

Op de Oogstlaan wonen mensen met een licht verstandelijke beperking met (zeer) ernstige gedragsproblemen. Er wordt naar gestreefd om zoveel als mogelijk het gewone leven op te pakken, en daarmee de zelfredzaamheid te vergroten. Zinvolle daginvulling wordt gestimuleerd.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Woonvoorziening Oogstlaan in Puttershoek heeft een gesloten benedenafdeling (Bron en Rots) en besloten bovenafdeling (Boom en Weg). De begeleiding is erop gericht veiligheid te bieden en binnen deze veilige, besloten omgeving samen met de bewoners de competenties (verder) te ontwikkelen. De meeste bewoners mogen alleen onder begeleiding naar buiten. Ondanks de vaak ernstige complexe problematiek is de begeleiding gericht op verbetering van de situatie en het bieden van perspectief. Hierdoor is het wellicht mogelijk na verloop van tijd naar een woonvoorziening met minder intensieve begeleiding door te stromen. Aangezien Oogstlaan langdurige en intensieve begeleiding kan bieden, is het mogelijk om mensen op te vangen in deze SGLVG verblijfssetting.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Oogstlaan is een in 2008 gebouwde woonvoorziening in een nieuwe wijk van Puttershoek. Het dorp is klein en relatief rustig, maar alle voorzieningen (sport, kerk en winkels) zijn loopafstand aanwezig. Er zijn ruime mogelijkheden om te fietsen, te vissen en te sporten in en rondom het dorp. Puttershoek ligt in het gebied de “Hoeksche Waard”. Puttershoek ligt tussen Rotterdam en Dordrecht, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Op de Oogstlaan wonen mensen met een licht verstandelijke beperking met (zeer) ernstige gedragsproblemen in groepen van 7 personen.

Aantal bewoners

28

Begeleiding

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

Woonvoorziening Oogstlaan in Puttershoek heeft een gesloten benedenafdeling (Bron en Rots) en besloten bovenafdeling (Boom en Weg). De begeleiding is erop gericht veiligheid te bieden en binnen deze veilige, besloten omgeving samen met de bewoners de competenties (verder) te ontwikkelen. De meeste bewoners mogen alleen onder begeleiding naar buiten.
Ondanks de vaak ernstige complexe problematiek is de begeleiding gericht op verbetering van de situatie en het bieden van perspectief. Hierdoor is het wellicht mogelijk na verloop van tijd naar een woonvoorziening met minder intensieve begeleiding door te stromen. Aangezien Oogstlaan langdurige en intensieve begeleiding kan bieden, is het mogelijk om mensen op te vangen in deze SGLVG verblijfssetting.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.