Wonen zonder beperking

Woonplek beschikbaar bij Visio De Brink, kleinschalig wonen op een beschermd terrein

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Legakker 10 – 12 is een twee-onder-een-kap woning op het terrein van De Brink in Vries. Het huis ligt centraal op het terrein is en is gemakkelijk bereikbaar. Op de begane grond zijn er 8 slaapkamers en 2 op de eerste etage, zowel beneden als boven zijn sanitaire voorzieningen als toilet, toilettafel en douche. Alle ruimtes beneden zijn waar nodig ook bereikbaar met een plafondtilsysteem. De trap beschikt over een stoellift.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer is de tuin via een schuifpui bereikbaar. De sanitaire ruimte is voor gemeenschappelijk gebruik.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer met wastafel. Alle ruimtes zijn, waar nodig, ook bereikbaar met een plafond-tilsysteem.

Situering in wijk

Het terrein van Visio De Brink heeft een dorps karakter. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee.

Op het terrein zijn verschillende voorzieningen, waaronder winkels (o.a. Landwinkel De Brink, een supermarkt en cadeauwinkel), een aangepaste speeltuin, zwembad, educatief agrarisch centrum (de Kiep) en restaurant.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Visio De Brink ligt aan de rand van het Drentse dorp Vries. In de moderne woonwijk wonen ongeveer 160 mensen met een visuele en verstandelijke beperking. De twee-onder-een-kapwoningen op het terrein zijn kleinschalig en aangepast aan de behoeften en wensen van de bewoners.


Op Legakker 10 -12 wonen 3 mannen en 4 vrouwen variërend in de leeftijd van 18 tot 72 jaar, De jongeren hebben een begeleiden zorgvraag en anderen overwegend intensieve zorg. van de 8 cliënten zijn aantal mobiel en een paar rolstoel gebonden, De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van de Brink en twee cliënten blijven overdag (deels) thuis en krijgen daar activiteiten aangeboden. Hierdoor is er een goede balans tussen rust en activiteit mogelijk voor alle cliënten. Naast de dagprogramma's overdag inclusief de dagbesteding is er in de avond ruimte voor recreatieve activiteiten op het terrein, wandeling maken bijv. of deelname aan een club ( o.a. tut-, schilder- of kookclub)

Aantal bewoners

0

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding is altijd beschikbaar voor de cliënten en werkt ondersteunend aan de zorgvraag van de individuele cliënt. Zo is er voor de een de vraag om hulp te krijgen bij de verzorging vanuit de rolstoel en is de zorg zeer intensief, waarbij de ander een meer begeleidende stijl vraagt in zijn of haar zorgvraag. Medewerkers hebben veel kennis van ouderenzorg en EMB met een visuele en verstandelijke beperking. Er worden diverse manier van communiceren gebruikt, afhankelijk van wat de bewoner vraagt, zoals verbaal, met gebaren of met verwijzers.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.